© Sven Dillen

Tweede procesweek Hardy start met vertraging door sneeuwval

In het Tongerse hof van assisen start maandag de tweede procesweek voor de 55-jarige Renaud Hardy uit Mechelen, die terechtstaat voor de verkrachting van en de moord op de 82-jarige Maria Walschaerts en de 52-jarige Linda Doms en de twee moordpogingen op A. H. en actrice Veerle Eyckermans. De zitting maandagmorgen begon met een half uur vertraging vanwege de sneeuwval in Limburg.

Vanaf maandag gaat het getuigenverhoor verder. Eerst kreeg een vroegere medegedetineerde van Hardy het woord. De celgenoot hoorde eens hoe Hardy een vrouwelijke cipier bedreigde. “Als ge nog ene keer zo tegen mij praat, dan zal ik met u doen wat ik ook met die andere vrouwen heb gedaan”, zei Hardy volgens Eduard T. tegen de cipier. In de voormiddag staan nog zijn vermeende cokedealer en twee ex-vriendinnen van Hardy op het programma. In de namiddag komen de twee onderzoeksrechters uit Brussel en Mechelen. Dan zullen ook beelden van de reconstructie getoond worden.

Alle deskundigen komen vanaf dinsdag aan het woord. Woensdagvoormiddag getuigen de gerechtspsychiaters. Vanaf woensdagnamiddag krijgen de moraliteitsgetuigen van de vermoorde Maria Walschaerts het woord, net als familieleden van dokteres A. H. waar Hardy wilde binnendringen. Donderdagmorgen 1 maart passeert de dochter van actrice Veerle Eyckermans, waarna de nabestaanden van Linda Doms getuigen. Donderdagnamiddag staan de twee zussen van Hardy op het programma. Vanaf maandag 5 maart starten de pleidooien.

© Sven Dillen

© Photo News

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio