Filmstudio Harvey Weinstein vraagt faillissement aan

Foto: AP

Filmstudio Harvey Weinstein vraagt faillissement aan

Print

Filmstudio The Weinstein Company zal bij de rechtbank bescherming tegen zijn schuldeisers vragen. Medeoprichter Harvey Weinstein kwam in opspraak wegens seksueel misbruik. Verschillende grote klanten trokken zich terug uit projecten met zijn bedrijf. De raad van bestuur zegt dat een deal om de filmstudio te verkopen aan investeerders mislukt is.

Nadat het schandaal was uitgebroken, trokken verschillende grote klanten zich terug uit projecten met het bedrijf. Nu is een overname om het bedrijf onder een nieuwe naam een doorstart te laten maken, mislukt. Dat laat de raad van bestuur weten. “Een ordelijk faillissement is de enige optie om de overblijvende waarde van het bedrijf te maximaliseren.”

The Weinstein Company was al enige weken in gesprek met investeerders Ron Burkle en Maria Contreras-Sweet. Het bedrijf legt de schuld voor het mislukken van de overnamegesprekken bij die laatste. Zij zou zich niet aan eerder gemaakte afspraken hebben gehouden, melden Amerikaanse media. Ook zou Contreras-Sweet onvolledig ingevulde formulieren hebben aangeleverd waardoor The Weinstein Company geen nieuw krediet kreeg en niet meer genoeg geld had.

De gesprekken zouden twee weken geleden zijn stopgezet nadat het parket van de staat New York had besloten om het bedrijf te vervolgen.

Harvey Weinstein werd vorig jaar door een reeks actrices beschuldigd van onder meer verkrachting en aanranding. Hij werd door zijn broer Bob en de rest van het bestuur in oktober ontslagen. Het bedrijf maakte onder meer de Oscar-winnende film ‘The King’s Speech’ en succesvolle televisiereeksen zoals ‘Project Runway’.

.

Nu in het nieuws