Open Brasschaat bestaat niet meer: oprichter trekt naar Antwerpen

Yves Heylen. Foto: Jan Brys

Open Brasschaat bestaat niet meer: oprichter trekt naar Antwerpen

Print
Brasschaat -

De beweging Open Brasschaat, die in oktober aan de lokale verkiezingen zou deelnemen, houdt wellicht op te bestaan.

In oktober 2016 trok Yves Heylen zich terug als bestuurslid van Open Vld in Brasschaat en richtte Open Brasschaat op. Een tijdlang flirtte hij met Lijst De Decker. LDD-boegbeeld Jean-Marie De Decker kwam zelfs op uitnodiging van Heylen in Brasschaat spreken. Maar tot een samenwerking kwam het niet.

“We wilden een beweging oprichten van burgers die niet tevreden zijn met het gevoerde beleid in Brasschaat. Maar toen ik om privéredenen naar Antwerpen verhuisde, viel het een beetje stil. Dat is wel jammer want in de beweging waren er voldoende bekwame mensen om de kar verder te trekken. Ik blijf een politiek beest maar er rest me nu te weinig tijd om in Antwerpen nog iets uit de grond te stampen”, zegt Yves Heylen.

“Nu Yves als boegbeeld van Open Brasschaat is verdwenen, zie ik eigenlijk geen mogelijkheden meer”, zegt Johan Agneesens, secretaris van Open Brasschaat. “We hebben met verschillende partners gesproken, onder meer met de Partij van de Brave Burger en het actiecomité dat strijd voert tegen Revabo Hens. Maar tot iets concreets is het nooit gekomen. Daarom denk ik dat de beweging weldra zal ophouden te bestaan.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio