Gemeenten bieden samen elektrische fiets aan

Print
Sint-Katelijne-Waver -

Na een succesvolle editie in 2017 slaat Igemo ook dit jaar de handen in elkaar met gemeentes uit regio Rivierenland om via een groepsaankoop elektrische fietsen aan te bieden aan de inwoners.

Concreet gaat het om de gemeenten Berlaar, Heist-op-den-Berg, Lier, Nijlen, Bonheiden, Duffel, Putte, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Bornem, Puurs, Sint-Amands en Willebroek. In Mechelen werden er vorig jaar bijvoorbeeld 150 fietsen verkocht, in de kleinere buurgemeente Duffel maar liefst 135.

“Uit de rondvraag bij de deelnemers van vorig jaar uit gemeentes Mechelen, Willebroek en Duffel, bleek dat niet minder dan 80% van de deelnemers tevreden was van hun aankoop”, klinkt het bij Igemo. “Daarom besloten we om het initiatief ook dit jaar verder te zetten. Van mei tot juni kunnen inwoners in de desbetreffende gemeentes een elektrische fiets met korting aanschaffen.”

“Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van de elektrisch ondersteunde fiets”, beaamt de Katelijnse schepen van Duurzame Ontwikkeling Servaas De Vries. “Inwoners maken er steeds meer gebruik van voor woon-werkverkeer, om de kinderen weg te brengen of gewoon als ontspanning. Daarom tekenden we in op de groepsaankoop van Igemo, waarbij alle deelnemers de garantie krijgen een goede, kwaliteitsvolle fiets te kunnen kopen. Tussen de modellen zal een groot prijsverschil zitten, zodat verschillende doelgroepen zich aangesproken voelen.”

Na de inschrijving en het bekijken van het aanbod kunnen geïnteresseerden definitief beslissen of ze deelnemen aan de groepsaankoop of niet. Vrijblijvend inschrijven kan tot 30 april.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio