© EPA-EFE

© AP

© REUTERS

© REUTERS

1/5

Vier doden bij zware explosie: winkel en loft met grond gelijkgemaakt

In de Engelse stad Leicester is er zondagavond rond 19 uur plaatselijke tijd een zware explosie geweest in een winkel met een loft boven. Bij de ontploffing kwamen vier mensen om het leven, zo heeft de politie meegedeeld.

De lokale brandweer en reddingsdiensten kregen omstreeks 19 uur (20 uur onze tijd) een oproep over een ontploffing in Hinckley Road, vermoedelijk in een winkel. Op sociale media zijn beelden te zien van vlammen boven een woonwijk. Van het gebouw zelf blijft weinig of niets over.

Het zou gaan om een nachtwinkel met daarboven een loft. Volgens een woordvoerster van de brandweer zakte het gebouw “als een pannenkoek” in elkaar.

Nog volgens de woordvoerster kwamen zes brandweerwagens ter plaatse, en werd het incident behandeld als een “zoek- en reddingsoperatie”. “Onze prioriteit ligt bij de eventuele gewonden”, zei een woordvoerder van de brandweer aan The Telegraph.

Vier doden

Vier mensen kwamen om het leven bij de ontploffing. Er bevinden zich ook nog vier mensen in het ziekenhuis. Een van hen is er ernstig aan toe. De politie sluit bovendien niet uit dat er zich nog altijd mensen onder het puin van het ingestorte gebouw bevinden. “De reddingswerken om nog andere slachtoffers te vinden worden voortgezet”, zo zegt Shane O’Neill van de plaatselijke politie.

Over de oorzaak van de ramp bestaat nog geen duidelijkheid. Er zijn geen elementen die wijzen op een terreurdaad. “Zodra de site als veilig wordt beschouwd, zal samen met de hulpdiensten en de brandweer een onderzoek worden uitgevoerd om de omstandigheden van het ongeval te bepalen”, aldus O’Neill.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws