Evenwichtigere verdeling vliegverkeer

Gemeente sluit zich aan bij procedure rond geluidshinder

Het gemeentebestuur

van Zemst schaart zich achter de procedure rond het vliegverkeer die de provincie Vlaams-Brabant en elf Vlaams-Brabantse gemeenten hebben opgestart tegen de Belgische Staat.

ddl

De verschillende partijen willen een evenwichtigere verdeling tussen de stad Brussel en de rest van Vlaams-Brabant van de geluidshinder die het vliegverkeer van en naar de luchthaven met zich meebrengt. “Momenteel gaat 85 procent van het vliegverkeer van de luchthaven Brussel-Nationaal over Vlaams-Brabant”, zegt de Zemstse burgemeester Bart Coopman (CD&V). “Hiermee is het evenwicht compleet zoek en draagt Vlaams-Brabant een veel te groot deel van de lasten van het vliegverkeer. De Brusselse geluidsnormen mogen een eerlijke verdeling niet in de weg staan. Het is de opdracht van de bevoegde minister en de federale regering om een consensus te vinden tussen de leefbaarheid en gezondheid van de omwonenden, het milieu en de economische belangen van de luchthaven.”

Procedure deze week van start

De gemeente Zemst sluit zich als tussenkomende partij aan bij deze procedure tegen de Staat. De dagvaarding is intussen betekend en de procedure wordt ingeleid op 2 maart.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio