© Photo News

Zelfs met 0 op 6 kan KV Mechelen zich nog redden...

Het ziet er erg slecht uit voor KV Mechelen. Het draagt opnieuw de rode lantaarn en strijdt op de laatste twee speeldagen met Eupen en ook Lokeren voor het behoud.

dvd

Lokeren kan wel alleen nog degraderen als het 0 op 6 pakt en Eupen én KV allebei 6 op 6. Het won namelijk twee matchen meer. Eupen en KV staan momenteel gelijk qua punten, aantal zeges en ook doelsaldo, het derde criterium. Als beide clubs met gelijk aantal punten blijven, komt het erop aan om zo veel mogelijk te scoren en zo weinig mogelijk goals te slikken. Als KV zaterdag met 1-0 verliest op Standard en Eupen met 2-0 op Antwerp, springt KV weer naar de vijftiende plaats.

In theorie kan KV zich met een 0 op 6 dus zelfs nog redden. Blijven de doelsaldo’s gelijk, dan wordt er gekeken naar het aantal gemaakte goals. Wat dat betreft doet Eupen (36) wel een stuk beter dan KV (27). De laatste criteria die beslissen zijn het aantal uitzeges, doelsaldo op verplaatsing en aantal gemaakte uitgoals, maar op die zaken zal het niet aankomen.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws