Berchem pakt drie gouden punten voor eigen volk

Foto: Tom Palmaers

Berchem pakt drie gouden punten voor eigen volk

Print

Het levensbelangrijke duel met Patro Eisden heeft Berchem een 3-1 overwinning opgeleverd. Geel-zwart wringt zich in het klassement naast Dender op de dertiende plaats, waardoor weer volop wordt geloofd in het behoud.

Berchem zorgde, aangemoedigd door de winst op Oosterzonen vorige speeldag, voor een felle start. Carrez leek de 1-0 van ver binnen te trappen met een boogbal, maar Demirci tikte nog tegen de lat. Verstraeten was echter goed gevolgd en kon de herneming wel in doel werken. Nog geen twee minuten later stuurde Van Dooren Zorbo diep. De flankaanvaller was iedereen te snel af, sneed naar binnen en legde het leer dan keurig voorbij Demirci in de verste hoek.

Aansluitingstreffer

Die dubbele voorsprong inspireerde de Rooiploeg tot meer aanvalsdrift, maar opnieuw Carrez zag zijn poging gestuit. Patro reageerde dan een eerste keer via Dillon, zijn afgeweken schot hobbelde maar net naast de kooi van Appels. Die hield ook een door Claessens verlengde vrijschop op sublieme wijze uit zijn doelvlak, maar even later kregen de bezoekers toch loon naar werken. Berchem stond nog te slapen toen Rubanguka na een snel genomen vrije trap blind voor doel bracht. Fati werd uit het oog verloren en tikte de aansluitingstreffer binnen.

Patro kreeg nadien geen deftige aanval meer in elkaar geknutseld, maar voor de thuisploeg bleef het bij die krappe voorsprong toch nog een groot deel van de tweede helft met de daver op het lijf voetballen. Invaller Van den Heuvel gebruikte twee keer goed zijn snelheid, maar kon niet besluiten. Op een scherp aangesneden corner kon Van Minnebruggen de overwinning wel over de streep trekken met een rake kopbal. Zorbo liet nog na de 4-1 te maken.

Berchem zet nog maar zijn eerste reeks van twee zeges na elkaar neer dit seizoen, en klimt daardoor naast Dender op de dertiende plaats. Met het onderling duel van volgende week in het achterhoofd een meer dan welgekomen driepunter dus.

BERCHEM SPORT: Appels, Kamneng Djoum, Vande Velde, Van Dooren, Van Minnebruggen, Mauro, Absisan, Hairemans (59’ Van den Heuvel), Verstraeten, Carrez (79’ Maluka Bimbo) en Zorbo (87’ Nwokoro).

PATRO EISDEN: Demirci, Claessens, Olaerts (79’ Kiki) , Fati, Aerts, Cavus, Lagrib, Rubanguka, Dillon (64’ Acik), Allegria en Van Rijswijk.

SCHEIDSRECHTER: Vanboven

DOELPUNTEN: 7’ 1-0 Verstraeten, 9’ 2-0 Zorbo, 38’ 2-1 Fati, 72’ 3-1 Van Minnebruggen

GELE KAARTEN: 27’ Fati, 58’ Aerts

RODE KAARTEN: geen

MEER VOETBALNIEUWS