Zo blijft de favoriete jeans van je kids langer mooi

Foto: Tumble 'n Dry

Mode

Zo blijft de favoriete jeans van je kids langer mooi

Print
Van playdate tot feestje, jeans is áltijd een geschikt stevig kledingstuk. Bang dat het lievelingsitem van je kids snel verslijt? Zo gaat hun jeans langer mee!

Beperk het aantal wasbeurten

We weten het, vlekken en kinderen lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Vlekken op hun favoriete jeans? Gooi hun broek niet meteen in de wasmachine! Door het aantal wasbeurten te beperken, voorkom je dat het zijn kleur en vorm verliest.

Toch een storende vlek op hun good old denim? Gebruik een beetje zeepsop of ontvettende shampoo om de vlek te verwijderen. Is de jeans een beetje muf geworden? Niet de wasmachine, maar de diepvriezer is je beste vriend. De koude verwijdert bacteriën en zet de vezels vast. De jeans is op die manier een langer leven gegund!

Vermijd de droogkast

Was je toch liever met de wasmachine? Draai de jeans binnenstebuiten en was nooit op een hogere temperatuur dan 30 graden. Laat jeans altijd drogen aan de buitenlucht. In de droogkast heb je een grotere kans op krimpen en verslijt de jeans sneller (door hitte en droogte). Willen je oogappels absoluut hun favoriete jeans meteen dragen? Zet je droogkast dan op de laagste stand en het kortste programma.

Last but not least: hang jeans nooit op in je kleerkast, maar vouw ze dubbel in een rol en stapel ze in de kleerkast van je kids.