Petekindje van kunstschaatser Jorik Hendrickx neemt sporttrofee in ontvangst

Foto: Eddy Meulemans

Petekindje van kunstschaatser Jorik Hendrickx neemt sporttrofee in ontvangst

Print
Arendonk -

Matisse, het petekind van kunstschaatser Jorik Hendrickx, was afgelopen weekend de held van het Sportgala van Arendonk. Als een echte sportman mocht hij de trofee van ‘Sportfiguur van het jaar’ in de lucht steken.

Terwijl Jorik Hendrickx (25) zelf nog in Pyeongchang in Zuid-Korea zat en er nog aan het nagenieten was van zijn fantastische 14de plaats op de Olympische Winterspelen, won de Arendonkse ijskoning helemaal aan de andere kant van de wereld een belangrijke lokale sportprijs: in zijn eigen woonplaats Arendonk werd hij ‘bij verstek’ bekroond tot ‘Sportfiguur van het Jaar’.

Omdat hij zelf niet aanwezig kon zijn, nam zijn petekindje de trofee in ontvangst in zaal De Garve in Arendonk. De bronzen Teljorenlekker zal maandag, wanneer Jorik samen met zijn zus Loena weer thuiskomt, als verrassing op de keukentafel staan bij de familie Hendrickx in de Daries in Arendonk.

Petekindje van kunstschaatser Jorik Hendrickx neemt sporttrofee in ontvangst
Foto: Eddy Meulemans

De twee andere genomineerden voor de bronzen Teljorenlekker waren provinciaal, Vlaams en Belgisch kampioen Lars Berrens (15), een van de grootste judotalenten van België, en Tomas Hendricx. De 36-jarige hardloper werd provinciaal kampioen op de 10.000 meter bij de masters en brak twee nationale records op de steeple chase: 6 minuten en 4 seconden op de 2.000 meter steeple en 9 minuten en 15 seconden op de 3.000 meter.

De verkiezing van de Sportfiguur van het jaar verliep in Arendonk via een dubbele stemming: half door de sportraad en half door het publiek. Liefst 2.380 inwoners brachten hun stem uit in een beveiligde internetpoll op de website van de gemeente. Na optelling van de twee stemrondes kwam Jorik Hendrickx afgetekend als winnaar uit de bus, voor Lars Berrens en Tomas Hendrickx.

Op het Sportgala in Arendonk werden overigens ook alle andere kampioenen uit het dorp gehuldigd. Het werd een grandioos galabal met leuke interviews en geanimeerde videobeelden. De filmpjes over de kandidaat-sportfiguren werden gemaakt door de Arendonkse videoclub (AVC), waarbij talrijke supporters van het eerste uur hun idolen toespraken. Ook werd er live geskypet met Loena Hendrickx, de zus van Jorik, om ook haar te feliciteren met haar 16de plaats op de Winterspelen in Pyeongchang.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio