Heist en Seraing delen de punten

Archiefbeeld: Stig Engelen. Foto: smb

Heist en Seraing delen de punten

Print

Heist is er niet in geslaagd om Seraing opzij te zetten. De match eindigde op een gelijkspel, na een late gelijkmaker van verdediger Stig Engelen.

Geen Kabeya (enkel) in de basis. Zo kreeg Orye een speelkans in de aanval, maar hij werd op zijn beurt na een uur vervangen door Troonbeeckx. Ook Verbist (enkel) moest twintig minuten voor tijd naar de kant. Voorts ontbraken Englebert (contractuur) en Bounou (revalidatie). Goed nieuws voor David Wijns, die verscheen na een lange blessure voor het eerst sinds lang aan de aftrap.

Op een harde bevroren ondergrond kon Seraing zich het best aan de omstandigheden aanpassen. De technisch onderlegde bezoekers lieten de bal goed rondgaan, maar veel kansen konden zij daar niet uit puren. In de eerste helft was enkel Cascio gevaarlijk.

Ook nog een vermeldenswaardig feit uit de eerste helft, de blessure van de Heistse doelman Niels Stroobants. Die was vrij vroeg met de paal in aanraking gekomen, hij had last van duizeligheid en werd vervangen. Invaller Fré Van Aerschot deed dat goed, in korte mouwtjes bij deze temperaturen onder de lat. De doublure was op geen enkel foutje te betrappen.

Na de pauze kwam Seraing op voorsprong na een goal van Deville even over het uur. Voor Heist zat er nu niet meer in dan hopen op de gelijkmaker én vooral geen goal meer incasseren. En de 1-1 viel zeven minuten voor tijd. Bij een stilstaande fase trok Robbe Sols de bal voor doel. De mee opgerukte verdediger Engelen kopte binnen.

Eén week voor de topper in Lommel pakte Heist geen kaarten en zo zijn er volgende zaterdag aan de Gestelsedijk al zeker geen geschorsten. Lommel won in Deinze, de kloof met leider Lommel bedraagt voor Heist nu al zeven punten.

MEER VOETBALNIEUWS