© AFP

Dronken Canadese atleet maakt het bont in Pyeongchang en steelt een Hummer

Een Canadese atleet is vrijdagnacht gearresteerd door de Zuid-Koreaanse politie nadat hij een wagen had gestolen. Dat melden Zuid-Koreaanse en Canadese media zaterdag.

De 35-jarige atleet stal, samen met zijn vrouw en manager, een Hummer waarvan de motor nog draaide. Het trio was bovendien dronken na een avondje drinken in een bar. Na de diefstal reed het gezelschap terug naar het atletendorp, waar de politie hen later oppakte.

De Canadese tv-zender CBC meldde dat het ging om freestyle skiër Dave Duncan, maar die info werd niet bevestigd door de Canadese delegatie. “We kunnen bevestigen dat er omstreeks middernacht een incident tussen een lid van onze delegatie en de politie heeft plaatsgevonden”, ledge de CEO van het Canadees Olympisch Comité, Chris Overholt, uit. “De beschuldigden werken mee met het onderzoek. We nemen de zaak zeer ernstig, maar wachten de uitkomst van het onderzoek af om verder commentaar te geven.”

Canada won tot dusver elf gouden medailles in Pyeongchang. Het staat daarmee op derde plaats in de medaillespiegel, na Noorwegen en Duitsland.