Broer van Abdeslam opgepakt in verband met gewapende overval in Molenbeek

Mohamed Abdeslam Foto: AP

Broer van Abdeslam opgepakt in verband met gewapende overval in Molenbeek

Print

De broer van terreurverdachte Salah Abdeslam, Mohamed, is opgepakt in verband met een gewapende overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek op 23 januari. Dat werd door het parket van Brussel bevestigd.

Drie bedienden van de gemeente Molenbeek waren met 70.000 euro cash geld op weg naar de bank toen ze overvallen werden door een persoon met een mes. Daarbij werd ongeveer 70.000 euro buit gemaakt.

Vrijdag liet de onderzoeksrechter Mohamed Abdeslam samen met een andere verdachte aanhouden in die zaak, momenteel zit hij dus in voorlopige hechtenis. Op 28 februari moet hij voor de onderzoeksrechter verschijnen. Het exacte aandeel van Abdeslam in de zaak is nog niet bekend, maar volgens haar advocate Nathalie Gallant ontkent haar cliënt alle betrokkenheid.

Geen onbeschreven blad

Mohamed Abdeslam is een voormalige werknemer van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, maar daar werd hij in april 2016 ontslagen na enkele uitspraken over de daden van zijn broer inde Franstalige pers. Françoise Schepmans, burgemeester van Molenbeek, was naar eigen zeggen niet op de hoogte van de arrestatie.

Het strafblad van Mohamed Abdeslam is natuurlijk niet te vergelijken met de daden van zijn jongere broer, maar de man is zelf ook geen onbeschreven blad. Abdeslam werd in 2010 al veroordeeld omdat hij als ambulancier lijken bestal. Hij werd daarvoor veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar. Na de aanslagen in Parijs werd Mohamed ook even opgepakt en verhoord. Toen bleek dat hij niet bij de plannen van zijn broers betrokken was, liet de politie hem gaan.

Mohamed Abdeslam is een voormalige werknemer van de gemeente. Hij zou onlangs zijn ontslagen.

MEEST RECENT