Stoplicht vlak na bocht

Het stoplicht wordt aangekondigd met een waarschuwingsbord. Foto: kma

Stoplicht vlak na bocht

Print
Zandhoven - Op de Boudewijnlaan in Pulle werden tijdelijke verkeerslichten gezet omdat er momenteel gewerkt wordt. Veel weggebruikers vinden de plaatsing van die lichten vlak na een blinde bocht gevaarlijk.Volgens de gemeente is de voorsignalisatie volledig reglementair, maar ze zal nagaan of er nog een extra waarschuwingsbord nodig is.

De gemeente laat momenteel de inritten van de Dorpsstraat die uitkomen op de Boudewijnlaan herinrichten. De werkzaamheden zouden in principe rond mei klaar moeten zijn. De aannemer is gestart met de ingang schuin tegenover de Cauwenberglei. Later wordt die aan de Fatimalaan aangepakt.

Door het werfverkeer, moet het verkeer nu beurtelings over één rijstrook passeren op de Boudewijnlaan. De verkeerslichten voor het verkeer komende vanuit Pulderbos staan vlak na een blinde bocht. Omdat er op drukke momenten vaak een file staat, hebben weggebruikers die staan aan te schuiven, schrik dat er vroeg of laat een vrachtwagen in de staart gaat inrijden. Op de facebookpagina Ge Zijt van Pulle bleek dat veel Pullenaars de situatie onveilig vinden.

“Onze technische dienst heeft het allemaal nog eens gecheckt, en de voorsignalisatie om de werkzaamheden aan te kondigen is volledig reglementair in orde”, reageert burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “We zullen nagaan of we naar voor nog een extra waarschuwingsbord moeten zetten.” Iemand stelde voor om de verkeerslichten voor de bocht te zetten, zodat de rij wagens die staat aan te schuiven zichtbaar is. “Dat is een suggestie waar we nog niet aan gedacht hebben, maar we zullen die in overweging nemen.”

Iemand maakte zich ook zorgen over de witte kapel naast de Drijhoekhoeve die vooraan helemaal uitgegraven is. Het gebedsbankje staat er nog wel. “Maar die kapel verdwijnt zeker niet”, zegt de burgemeester.

(kma)  

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio