Grootscheepse politieactie in Vorst: op zoek naar mogelijke moord

Grootscheepse politieactie in Vorst. Foto: Robin De Becker

Grootscheepse politieactie in Vorst: op zoek naar mogelijke moord

Print

Op het Sint-Denijsplein in Vorst is donderdagmiddag een grootscheepse politie-operatie bezig. Aanleiding voor de operatie is een aangifte van een moord die donderdagochtend werd gepleegd maar wat, na onderzoek, loos alarm bleek te zijn. Het zou de politie wel op het spoor van andere mogelijke feiten gezet hebben. Intussen zijn de speciale interventie-eenheden van de federale politie ter plaatse om een gebouw te doorzoeken. Er zouden mogelijk gewapende mannen gesignaleerd zijn.

Het nieuws werd gemeld door televisiezender RTL en ondertussen bevestigd door de lokale politie. “Rond 12.15 uur heeft een Poolse man in shock in een winkel in Sint-Gillis gemeld dat er vanochtend, rond 08.30 uur een moord was gepleegd op een bepaald adres in Vorst”, zegt Kathleen Callie, woordvoerster van de lokale politie Brussel Zuid. “Toen onze mensen poolshoogte gingen nemen op het adres dat de man had opgegeven, troffen ze daar niets aan. Andere getuigen meldden hen wel dat er op een ander adres in de buurt wel iets was gebeurd. Dat adres zal nu doorzocht worden door de speciale eenheden van de federale politie.”

Volgens burgemeester Marc-Jean Ghyssels van Vorst zouden er mogelijk één of meer gewapende man(nen) gesignaleerd zijn in een flatgebouw in de Jean-Baptiste Vanpéstraat. Er is een veiligheidszone ingesteld en omwonenden krijgen de raad hun huizen niet te verlaten. De hulpdiensten zijn ook ter plekke.

Nu in het nieuws