© EPA-EFE

Zevende goud voor Nederland: Suzanne Schulting wint 1.000 meter shorttrack

De Nederlandse shorttrackster Suzanne Schulting heeft het shorttrack op de 1.000 meter bij de vrouwen op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea gewonnen. In de Gangneung Ice Arena hield ze de Canadese Kim Boutin en de Italiaanse Arianna Fontana achter zich.

Eerder behaalde Schulting brons met de aflossingsploeg. Nederland heeft bij de Spelen in Zuid-Korea vier medailles behaald bij shorttrack.

Schulting had geen woorden voor haar olympische titel in het shorttrack op de 1.000 meter. “Dit is echt niet normaal”, zei ze bij de Nederlandse omroep NOS net na haar olympische zege. De twintigjarige, eerder al goed voor brons op de aflossing, werd zo wellicht de grootste verrassing van het olympisch shorttracktoernooi. “Ik geloof het zelf bijna niet. Ik heb echt geen idee. Ik ging ervoor en kwam opeens als eerste over de finish.”

Van tevoren had ze coach Jeroen Otter gemeld dat de benen niet heel goed voelden. “Maar ik zei ook dat ik het gevoel had dat het ging gebeuren. Ik genoot al zo dat ik in de olympische finale stond. Dat was al een droom die uitkwam.”

Schulting wilde iedereen bedanken. “Zonder het team was ik hier nooit gekomen. En Jeroen, de staf, ik wil ze allemaal bedanken. En mijn vriend en moeder zijn hier”, zei ze.

Meer sportnieuws