© rr

Bestuurslid moskee dat beschuldigd wordt van aanranding minderjarig meisje blijft aangehouden

Bachir B., het bestuurslid van moskee El Fath in Borgerhout dat beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag, blijft aangehouden. Hij werd vorige week opgepakt door speurders van de federale gerechtelijke politie.

De man was vorige week donderdag via de luchthaven van Charleroi terug naar ons land gekomen. Omdat hij zich niet zelf meldde bij de politie werd hij vrijdag uiteindelijk opgepakt. Hij is ondertussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter en blijft aangehouden.

Het nieuws over de vermeende aanranding raakte een week geleden bekend, maar de feiten zouden al van enkele weken eerder dateren. Anderhalve week geleden vielen speurders van de federale gerechtelijke politie binnen in moskee El Fath in de Ranststraat in hartje Borgerhout. Ze namen er computers en de laptop van Bachir B. in beslag

Het vooraanstaande bestuurslid wordt er volgens een gerechtelijke bron van verdacht een minderjarig meisje te hebben aangerand in de moskee. Hij zou op heterdaad betrapt zijn én er zouden ook videobeelden van zijn gemaakt. Volgens een politiebron is er sprake van “minstens één” klacht van een slachtoffer, binnen de gemeenschap in Borgerhout was afgelopen weekend sprake van een mogelijk tweede slachtoffer.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio