Bewakingscamera filmt hoe man vlucht uit politiekantoor nadat hij zichzelf van handboeien heeft ontdaan

Print

Bewakingscamera filmt hoe man vlucht uit politiekantoor nadat hij zich van handboeien ontdoet Video: Brooklyn Police Department

De politie van Brooklyn in de Amerikaanse staat Ohio is op zoek naar een man die afgelopen weekend kon ontsnappen uit een politiekantoor. James Hlavsa kon zondag op een bepaald moment zich loswrikken uit zijn handboeien en ongezien het gebouw verlaten. De politie heeft inmiddels een oproep gedaan op sociale media om de man terug te vinden.

Videobeelden van zijn ontsnapping doen dezer dagen de ronde op het internet. De man was eerder die dag gearresteerd nadat hij een diefstal pleegde in een vestiging van doe-het-zelfketen Home Depot. Hlavsa kreeg de kans om een telefoontje te plegen in verband met een mogelijke vrijlating op borgtocht, maar hij de 31-jarige man had blijkbaar totaal andere dingen in gedachten.

Terwijl hij samen met een vrouw moest zitten op een bankje, probeerde hij zo snel mogelijk om zich los te wrikken uit zijn handboeien. Als bij wonder lukte hem dat ook. Kort daarna kon hij overal rondkijken in de gangpaden om te controleren of de kust veilig was.

Dat bleek ook het geval. De vrouw zag nog hoe Hlavsa ervandoor ging via een van de gangpaden, waarna de man uiteindelijk via een simpele garagedeur uit het gebouw kon ontsnappen.

Tot op vandaag is de man nog steeds op de vlucht. De politie van Brooklyn heeft intussen ook enkele foto’s van de dief gedeeld op sociale media. Zo hopen ze zo veel mogelijk informatie kunnen verzamelen over de locatie van Hlavsa.

MEEST RECENT