Tot 20 maanden cel voor ex-topmannen Waegener

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft de voormalige topmannen van het medisch technologiebedrijf Waegener uit Beerse grotendeels vrijgesproken voor de tenlasteleggingen waarvoor ze terecht stonden. Ze krijgen wel nog een gevangenisstraf van 10 en 20 maanden.

Levi Dewaegenaere en Wout Van Loon werden verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting, misbruik van vertrouwen en witwaspraktijken. Met het bedrijf Waegener R&D ontwikkelden ze een machine om orthopedische letsels sneller en met minder pijn te laten herstellen. Ze trokken verscheidene investeerders aan die vele miljoenen in het bedrijf pompten, maar in 2012 ging het bedrijf failliet.

Volgens het openbaar ministerie hadden ze vooral zichzelf verrijkt. Tegen Levi Dewaegenaere was 3 jaar cel gevorderd. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden en een boete van 11.000 euro. “Hij is grotendeels vrijgesproken, behalve voor twee facturen die niet juist zouden zijn. Twee facturen op een totaal van 62 facturen. Ik heb altijd gemeend dat dit een burgerlijk dossier is. Oplichting heb ik daar nooit in gezien. Ik ben blij dat de rechtbank ons daar in is gevolgd”, zegt meester Bart Spriet.

Wout Van Loon liet vorige maand verstek gaan. Hij is tot een gevangenisstraf van 20 maanden veroordeeld. De rechtbank sprak tegen hem ook een verbeurdverklaring van meer dan 1 miljoen euro uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners