Antwerps monument verdwijnt: restaurant De Kleine Zavel is failliet

Archiefbeeld: Manager Jeremie Landweer in De Kleine Zavel. Foto: Dirk Kerstens

Antwerps monument verdwijnt: restaurant De Kleine Zavel is failliet

Print
Antwerpen -

Het bekende restaurant De Kleine Zavel in de Stoofstraat in Antwerpen legt de boeken neer. Manager Jeremie Landweer heeft het faillissement aangevraagd.

Volgens Landweer heeft het faillissement twee oorzaken: de mobiliteitsproblemen in de stad en schulden die nog van voor de overname dateren. “De schulden van voor de overname bleken hoger dan wat in kaart was gebracht”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Bovendien waren er recent wegenwerken en verbouwingen in de buurt van De Kleine Zavel. Die hadden nefaste gevolgen voor de bereikbaarheid van ons restaurant en hebben geleid tot het recente verlies van de terrasvergunning. De combinatie van deze factoren heeft geleid tot een noodgedwongen sluiting, met pijn in het hart.”

De Kleine Zavel, op de hoek van de Stoofstraat en het Zand, is gevestigd in een pand waar ooit het eerste bordeel van de stad zat. In het verleden verwierf het grote faam dankzij chef-kok Carlo Didden, die van het restaurant een van de bekendste eetzaken van Antwerpen maakte. In 2014 nam Landweer het over.

De Antwerpse rechtbank van koophandel sprak vorige week donderdag het faillissement uit.

Enkele weken geleden vroeg ook de bekende brasserie Gustav op de Rooseveltplaats het faillissement aan.

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio