© VRT

Hanne Decoutere treedt in de voetsporen van Thomas Vanderveken

Na het succes van het Canvas-programma ‘Thomas speelt het hard’, werkt de openbare omroep aan een opvolger: ‘Hanne danst’.

km

Journaalanker Hanne Decoutere treedt het komende jaar in de voetsporen van Thomas Vanderveken. Ze zal een jaar lang alles op alles zetten om een ballerina te worden. ‘Het plan is dat ik een jaar lang opnieuw de balletschoenen zal aantrekken’, verduidelijkt Decoutere in een filmpje. Het doel? “Dat ik exact over een jaar, in februari ongeveer, samen met het Ballet van Vlaanderen zal optreden.”

Het programma ‘Hanne danst’ wordt zo dus officieel de opvolger van ‘Thomas speelt het hard’, waarin Vanderveken een jaar lang oefende op een pianoconcerto van Edvard Grieg. Zijn ‘lijdensweg’ resulteerde in een voorstelling samen met het Brussels Philharmonic in de Gentse Bijloke.

© Boumediene Belbachir

Na klassieke muziek probeert Canvas op deze manier ballet op een toegankelijke, laagdrempelige manier bij een breed publiek te doen aanslaan. Dat bleek alleszins een goede formule in Thomas speelt het hard. “Een programma maken over klassieke muziek dat aanslaat bij een breder publiek, is een hele opgave. Pluspunten waren hier het aha-effect van een BV, zijn persoonlijke reis, de kleurrijke blik achter de schermen. De reeks toonde ook hoe onverbiddelijk de klassieke wereld is”, verklaarde Julien Libeer aan De Standaard.

Decoutere is laaiend enthousiast over het nieuwe project. “Toen ik voor het eerst over dit project hoorde, moest ik een traantje wegpinken”, verklaart het Hasseltse nieuwsanker aan de VRT. “Hoe blij ik ook ben met mijn job bij de nieuwsdienst, klassiek ballet is en blijft mijn grote passie.”

© VRT

MEER OVER Canvas