Staking Oiltanking Antwerpen afgelopen

Foto: Google Street View

Staking Oiltanking Antwerpen afgelopen

Print

Woensdagmiddag is de staking die dinsdagavond uitbrak bij het opslagbedrijf Oiltanking in het noorden van de haven, beëindigd. De arbeiders begonnen de staking maar werden naderhand grotendeels bijgetreden door de bedienden.

Oiltanking Stolthaven Antwerp NV is gespecialiseerd in de opslag en distributie van tal van petrochemische producten. Er werken zowat 180 mensen, fifty-fifty verdeeld over arbeiders en bedienden. Volgens secretaris Philippe Vanweddingen brak de staking al dinsdagavond uit nadat in de loop van dinsdagnamiddag nochtans een regeling bereikt leek met de directie. “Het ongenoegen rond een aantal wrevelpunten zat dan ook diep”, aldus de secretaris. “Om de CAO ging het nochtans niet want die is onlangs vernieuwd. Maar het ging om een samengaan van een aantal punten zoals het overhoop halen van de verschillende ploegen en een betwiste promotie van iemand die een fout zou hebben gemaakt terwijl iemand anders voor een gelijkaardige fout werd ontslagen.”

Dinsdagnamiddag leek het overleg dus gelukt maar even later legden de arbeiders toch het werk neer. Directeur Geert Verhaeghe ontkent daarbij dat de oorzaak lag bij het feit dat hij binnenkort wordt opgevolgd en hij daarom zijn opvolger nog raadpleegde waardoor de afspraken terug op losse schroeven kwamen. “Neen, het ging om een onmogelijke vraag”.

Volgens Vanweddingen was “het ongenoegen in elk geval zo groot dat er niet eens piketten hoefden te staan. Er kwam woensdagochtend gewoon niemand binnen. Vrachtwagens kwamen er niet in.”

Na een nieuwe overlegronde werden de afspraken woensdagochtend uitgeklaard en werd de actie woensdagmiddag beëindigd. Volgens directeur Verhaeghe worden de afspraken opgelijst en komt er binnenkort een plan van aanpak.