Kempense Loena Hendrickx teleurgesteld ondanks vlotte kwalificatie

Print
Arendonk -

Kunstschaatsster Loena Hendrickx uit Arendonk heeft zich tijdens de korte kür van woensdag op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang probleemloos voor de vrije kür geplaatst.

Hendrickx kwam in de Gangneung Ice Arena als zestiende (op dertig deelneemsters) aan de beurt. Op de tonen van Madonna’s Frozen schaatste ze naar 55,16 punten, een seizoensbeste prestatie en zowat 2,5 punt onder haar persoonlijke record dat ze vorig jaar op het WK in Helsinki neerzette. Het leverde haar een twintigste plaats op, voldoende om naar de vrije kür van vrijdag (met de top 24) door te stoten.

Ondanks haar kwalificatie was Hendrickx niet helemaal tevreden over haar prestatie. Ze vond dat ze teveel fouten gemaakt heeft.

De 18-jarige Hendrickx hoopt op de Spelen haar resultaat van het WK van vorig jaar te herhalen. Toen werd ze in Helsinki vijftiende. Vorige maand werd ze knap vijfde op het EK. Loena’s oudere broer Jorik eindigde in Pyeongchang als veertiende, twee plaatsen hoger dan in 2014 in Sotsji.

Snowboarders ontgoochelen

Seppe Smits is er niet in geslaagd om een tweede olympische finale te halen in Pyeongchang. Nadat hij tien dagen geleden nog tiende werd in de slopestyle kon hij dat kunstje niet herhalen in de big air: onze landgenoot werd vijftiende en voorlaatste in zijn kwalificatiereeks. Ook de andere snowboarders ontgoochelden.

Kempense Loena Hendrickx teleurgesteld ondanks vlotte kwalificatie
Foto: Photo News
Kempense Loena Hendrickx teleurgesteld ondanks vlotte kwalificatie
Foto: Photo News
MEEST RECENT