Hiphop en drum-n-bass boven op Laundry Day

Print

De Jeugd Van Tegenwoordig. Foto: ISOPIX

Laundry Day laat in zijn kaarten kijken: het dancefestival op Linkeroever behoudt zijn unieke opstelling, schrapt het hardstyle-podium en besteedt meer aandacht aan hiphop en drum-n-bass.

De podium-opstelling waarmee Laundry Day vorig jaar voor het eerst uitpakte, blijft dit jaar behouden. Het festivalterrein op de Middenvijver wordt op 1 september weer als een taart opgedeeld in zeven stukken. In elke taartpunt bevindt zich een podium.

Maar dit jaar is er geen stage voor hardstyle. In plaats daarvan mogen drum-n-bass-dj’s van zich laten horen. De line-up wordt samengesteld door Hans Machiels, alias DJ Murdock, de man die op 2 én 3 maart het Sportpaleis doet vollopen met Rampage.

Voorts werkt Laundry Day samen met het label Top Notch om vooral Nederlandstalige hiphop naar Linkeroever te halen. De komst van Lil’ Kleine was al bekend, ook The Color Grey (rapper en producer uit Antwerpen), Broederliefde en De Jeugd Van Tegenwoordig krijgen hun plek op de affiche.

Natuurlijk worden ook de house- en technoliefhebbers op hun wenken bediend. Jeff Mills, technolegende uit Detroit, komt voor het eerst naar Laundry Day. Ook Fritz Kalkbrenner (het jongere broertje van Paul) maakt zijn opwachting.

Tickets kosten 49 euro en zijn te koop via www.laundryday.be