Man (27) krijgt tien maanden cel voor beledigen en bedreigen van agenten

Archiefbeeld. Foto: FRBE

Man (27) krijgt tien maanden cel voor beledigen en bedreigen van agenten

Print
Antwerpen / Borgerhout -

De Antwerpse strafrechter heeft Ismail O. (27) uit Antwerpen veroordeeld tot tien maanden cel en 800 euro boete omdat hij zich tot tweemaal toe misdragen had tegenover de politie. Hij had een agente uitgescholden voor “hoer” en een andere agent met de dood bedreigd.

Het eerste incident gebeurde op 30 augustus 2015. De politie had via het cameratoezicht gezien hoe een man wagens beschadigde op de Turnhoutsebaan in Borgerhout en stuurde een ploeg ter plaatse. Ismail O. had gedronken en gedroeg zich weerspannig. Hij maakte seksistische opmerkingen naar de agente en schold haar uit voor “hoer”. Toen zij en haar collega hem wilden boeien, kreeg ze een elleboogstoot. De beklaagde spuwde ook naar de agenten. Ze kregen hem uiteindelijk met veel moeite in de combi.

Eenmaal nuchter kon Ismail O. zich niet meer herinneren dat hij auto’s beschadigd had en wentelde hij zich in een slachtofferrol. De man werd een dag later vrijgelaten en kreeg een schriftelijke waarschuwing van het parket.

Op 3 juni 2017 ging hij opnieuw over de schreef. Hij moest zijn identiteitskaart overhandigen na een opstootje op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Toen hij zijn identiteitskaart niet snel genoeg terug kreeg, maakte hij daar een probleem van. Hij riep naar een inspecteur dat hij hem “kapot ging maken”, en maakte met zijn vinger een snijbeweging over zijn keel.

Ismail O. liet verstek gaan op zijn proces. Naast een effectieve celstraf werd hij ook veroordeeld tot het betalen van schadevergoedingen aan de agenten. Twee inspecteurs kregen ieder 275 euro, vijf anderen kregen 1 euro.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio