Bruggeling wint Belgisch kampioenschap voor ijsbereiders, zilver naar Bazel en brons naar Malle

Print

Het zalige koffie-ijs van de startende Hilde Chantrain. Foto: kma

Zandhoven - In Zandhoven vond het Belgisch kampioenschap voor ijsbereiders plaats bij Carpigiani Benelux. Mathieu Eyckmans van Oyya uit Brugge won goud. Sylvester Schatteman van Gelateria Bazilia in Bazel pakte zilver. Kris Adriaensen van Kris n'Ice uit Oostmalle werd derde. Oostmalle scoorde uitzonderlijk sterk, want de next generation award voor meest beloftevolle ijsmaker jonger dan dertig ging naar Glenn Verhoeven van Heidehoeveijs uit Oostmalle.

(lees verder onder het filmpje)

 

 

De twee eersten mogen naar het EK in Bologna.

De 33 deelnemers moesten een eigenbereid receptuur ter plaatse afdraaien en presenteren op schalen. Dit jaar werd alles uit de kan gehaald om de jury te imponeren. Wat dacht je van het Kempens popcornijs, inclusief maïskolf bij de presentatie, die Glenn Verhoeven van Heidehoeveijs uit Oostmalle maakte? Een echt kunststuk en origineel! Hij won er dan ook een prijs mee en mag in 2019 ons land vertegenwoordigen in Bologna en het jaar daarop in Firenze.

Dingenen en Dergent uit Nijlen maakten heel geraffineerde kiwi-banaan, met advocaat van De Gouden Haan uit Nijlen. Guy De Bakker uit Lier spande de kroon met zijn receptuur op basis van schapenmelk, banaan en passievruchten, een verwijzing naar de geuzennaam Schapenkoppen van de Lierenaars. Om zijn chauvinisme nog wat te onderstrepen, decoreerde hij zijn ijs met een zelfgemaakte Zimmertoren uit chocolade en twee chocoladen schapen. De schapenmelk haalde hij bij schapenboer Timmermans uit Nederland, ook een naam die bijzonder is voor de Lierenaars.

Crèmerie Francois uit Sint-Niklaas, een van de gedoodverfde favorieten, maakte yoghurtijs met meringue en citroen. Stefan De Vroede van De Cremerie uit Arendonk, die vorig jaar nog de Gouden IJsspatel in Nederland won op 74 kandidaten, bereidde carachoc, een combinatie van caramel, arachide en chocolade. Kris n'Ice, Kris Adriaensen uit Oostmalle, maakte ijs op basis van amandelmelkfantasie. Hij werd knap derde. En de opstartende Hilde Chantrain uit Sint-Job presenteerde haar koffie-ijs. Ze deed niet mee aan de overdadige presentatie maar hield het simpel, toch was het een van de lekkerste ijsjes die wij als koffiefanaten vanochtend al mochten proeven.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio