© Photo News

Jacques Borlée zorgt voor (on)aangename verrassing op de 4x400m op het WK indoor

De Belgische selectie voor het WK atletiek in zaal van 1 tot 4 maart in Birmingham is bekend. Ze bestaat alleen uit Eline Berings en de Belgian Tornados. Dat maakte de Belgische atletiekbond dinsdag bekend. Enigszins verrassend is wel dat Robin Vanderbemden zijn selectie weigerde.

Bondscoach Jacques Borlée neemt vijf atleten mee naar Birmingham voor de 4x400 meter. Hij kiest voor zijn drie zoons Kevin, Jonathan en Dylan Borlée en daarnaast Jonathan Sacoor en Michäel Rossaert. Robin Vanderbemden, die de laatste jaren een vaste waarde werd bij de Belgian Tornados en afgelopen weekend aangaf beschikbaar te zijn, weigerde zijn selectie.

In een interview met L'Avenir laat Vanderbemden weten "niet akkoord te gaan met de criteria van Jacques Borlée. Twee weken voor het kampioenschap was nog altijd niemand ingelicht over de criteria. Ik eis duidelijke selectievoorwaarden, die op papier staan. Zelf heb ik mijn winterseizoen ondertussen al afgerond. Jacques Borlée heeft mij gebeld, maar ik heb de selectie niet aanvaard."

Vanderbemden liep geen enkele 400 meter dit indoorseizoen. Dat deden ook Kevin en Jonathan Borlée niet, maar zij worden meegenomen op basis van hun bewezen capaciteiten in het verleden. Dylan Borlée liep wel twee keer de 400 meter, maar kwam niet verder dan 47.44. Rossaert noteerde al 47.12, Sacoor 46.95.

Naast de Belgian Tornados mag alleen Eline Berings voor België naar Birmingham. Zij komt in actie op de 60 meter horden. Nafi Thiam liet weten dat ze niet zal meedoen aan het WK indoor. Ze focust zich op het outdoorseizoen met als grote doel het EK in Berlijn in augustus.

MEER OVER Jacques Borlée

Meer sportnieuws