© Shutterstock

Vlaamse single vrouwen missen seks (een beetje) meer dan liefde

Het aantal vrijgezellen in België ligt hoog en de happy singles zijn in de minderheid. Bijna de helft (49 procent) vindt het vrijgezellenbestaan vooral moeilijk door het gebrek aan seks. Dat blijkt uit de grote singles enquête van weekblad Flair waaraan 1.537 vrouwelijke vrijgezellen deelnamen.

vwh

In ons land gaat 40 procent van de mensen tussen 25 en 40 jaar als vrijgezel door het leven. En dat is veel, zegt Flair-hoofdredacteur Frederik De Swaef. “Het aantal was voor ons een aanleiding om een dossier te starten rond singles. Daaruit is onder meer gebleken dat onze maatschappij eigenlijk niet georganiseerd is wat singles betreft.” De cijfers uit de enquête, die in vier delen worden onthuld, liegen er niet om. Ruim 72 procent van de deelneemsters vindt het oké om even single te zijn, maar staat wel open voor een relatie. Bij een kleine 21 procent is het geduld op: zij willen dat de ware zich dus snel aandient. De happy singles zijn in de minderheid. Amper 7 procent van de dames omschrijft zich zo.

Seks, het grootste gemis

Het grootste gemis als single is seks. Maar liefst 49 procent geeft de seksuele leemte aan als moeilijkste aspect van het vrijgezellenbestaan. Dan maar casual seks? Het seksleven van de Vlaamse single vrouw is niet à la Sex and The City, want 48 procent geeft aan dat losse seksuele contacten niets voor hen zijn. Daarnaast vindt 71 procent het concept van ‘Friends with benefits’ maar niets. Zo’n 37 procent heeft weleens een onenightstand, maar vindt dat niets in vergelijking met seks met een vaste partner. Opvallend is dat seks vaker wordt genoemd als gemis dan het gevoel niet geliefd te zijn (42 procent).

© Shutterstock

Eenzaamheid

Bij 44 procent van de vrijgezellen strooit onzekerheid roet in het eten om gelukkig te zijn als vrijgezel. Verder geeft 43 procent van de geënquêteerden aan zich vaak eenzaam te voelen, 31 procent vindt het niet fijn om alleen te slapen. Bij 23 procent veroorzaakt een kinderwens een probleem. Maar uit de antwoorden blijkt dat er meer wordt gemist dan seks en affectie. Ook de economische facetten van het vrijgezellenleven veroorzaken moeilijkheden. Zo’n 13 procent van de dames geeft toe dat ze financieel krap zitten.

Hotspots voor singles

Dames die actief op zoek willen naar hun prins op het witte paard, moeten richting de koffiebar. Ruim 61 procent van de bevraagde dames vindt dat je daar veel kans hebt om iemand te leren kennen, gevolgd door de hobbyclub ( 43 procent) of op de werkvloer (37 procent). Online zoeken naar mister perfect blijkt onder dames niet bijster populair: slechts 27 procent gebruikt Tinder om de juiste match te vinden. Uiteindelijk een man gevonden die helemaal voldoet aan je verwachtingen? Dan verlang je op een bepaald moment weer naar het leven als single. Voor dames die een lief hebben, oogt het gras immers vaak groener aan de andere kant. Meer dan de helft (55 procent) fantaseert wel eens over hoe het leven zou zijn als ze alleen waren. Een kleine 1 procent zou zelfs liever weer vrijgezel zijn.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Seks & Relaties