HERBELEEF. Hoffer maakt in extremis gelijk voor Beerschot Wilrijk tegen Lierse

Foto: BELGA

HERBELEEF. Hoffer maakt in extremis gelijk voor Beerschot Wilrijk tegen Lierse

Print
Beerschot Wilrijk en Lierse hebben zondagnamiddag in de laatste wedstrijd in de reguliere competitie van de Proximus League de punten gedeeld. Yagan bracht de bezoekers al vroeg in de wedstrijd met een heerlijke trap op voorsprong, Hoffer redde in de toegevoegde tijd van de tweede helft de meubelen voor de Mannekes.

De eerste helft begon als een typische eindeseizoenswedstrijd van de reguliere competitie. Geen belangen meer op het spel, en dat was er aan te zien. In het eerste kwartier kreeg de thuisploeg nochtans een paar mooie kansen. De beste voor Mbombo, die van dichtbij naast mikte. Mbombo zou wat later geblesseerd uitvallen. Maar daarna viel de thuisploeg stil. Lierse werd niet veel meer bedreigd, het bleef goed overeind en het scoorde een mooi doelpunt. Met de hulp van Buyens mocht Yagan van ver aanleggen. Een prachtige goal. Eén van de weinige hoogtepunten in een flauwe eerste helft.

In de tweede helft ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het was wachten tot de blessuretijd. Een knappe voorzet van Messoudi viel op het hoofd van Hoffer en die maakte er 1-1 van.

Beerschot-Wilrijk speelt volgende zondag 4 maart om 16 uur de finale in 1B voor het kampioenschap thuis tegen Cercle Brugge. Voor Lierse gaat er sportief nu een viertal weken de riem af, vier weken waarin de club zich vooral zal moeten richten op extrasportieve beslommeringen.

Eindstand. BEERSCHOT WILRIJK-LIERSE: 1-1

MEER VOETBALNIEUWS