Tom Pietermaat: “Ook al zal het op krukken zijn, ik wil de promotie mee vieren”

Foto: BELGA

Tom Pietermaat: “Ook al zal het op krukken zijn, ik wil de promotie mee vieren”

Print

Geen finalewedstrijden tegen Cercle Brugge, wel een operatie aan zijn gebroken enkel voor pechvogel Tom Pietermaat. Gisteren ging hij in Antwerpen onder het mes. “Natuurlijk is dit brute pech. Ik had zo naar de apotheose van het seizoen toegeleefd.”

“Wat er precies gebeurde tijdens de wedstrijd weet ik niet,” vertelt Pietermaat. “Maar ik voelde onmiddellijk dat het niet oké was met mijn enkel. Slecht gevallen, verkeerd neergekomen, wat het ook was, ik zag mijn voet plots alle kanten uitgaan. Het was gewoon een ongeval waaraan niemand schuld treft. Natuurlijk is dit brute pech. Zeker nu die beslissende finalewedstrijden voor de deur staan. Daar had ik zo naartoe ­geleefd en gewerkt, de apotheose van ons seizoen zeg maar.”

“Toch wil ik positief blijven. Volgens mij helpt dat ook bij het genezings­proces. Ik ben al blij dat ik geblesseerd geraakte aan mijn enkel en niet aan mijn knie. Ik heb in het verleden al problemen gehad met een gescheurde kruisband van mijn knie. Dat was dus veel ­erger geweest. Nu hou ik rekening met een zestal weken gips en een revalidatieperiode, als ik een knieblessure had ­opgelopen had ik minstens zes maanden aan de kant gestaan. De dokter verzekerde me overigens dat alles in orde zal ­komen met mijn enkel. Ik wil er dus zeker opnieuw staan als de voorbereiding op het nieuwe seizoen van start gaat.”

“Ik kreeg al verschillende ploegmakkers aan de lijn”, aldus Pietermaat. “We waren als ploeg op zoek naar een prestatie waaraan we ons konden optrekken na de mindere wedstrijden van de voorbije weken. Ik zei hen dat ze vooral onze tweede helft van tegen Leuven moeten onthouden. We gingen op zoek naar spelvreugde en we voetbalden er combinerend weer door. Ik ben er zeker van dat ze er binnen twee weken zullen staan. Ik wil samen met de ploeg­makkers verder toeleven naar de finalewedstrijden. Niet op het terrein, maar wel langs de kant zal ik me laten horen, zodat ze gretiger dan ooit aan de aftrap zullen verschijnen. Ook al zal het op krukken zijn, ik wil onze promotie naar 1A uitbundig mee kunnen vieren. ­Ondanks onze tegenslagen toch als winnaars uit de bus komen, het zou het allemaal nog mooier maken.”

MEER VOETBALNIEUWS