En de slechtste ploeg in de Jupiler Pro League in 2018 is… Antwerp

Foto: GMAX AGENCY

x

En de slechtste ploeg in de Jupiler Pro League in 2018 is… Antwerp

Print

Dat Antwerp sinds afgelopen weekend uit de top zes is verdwenen, mag eigenlijk niet verwonderen. Geen enkele ploeg uit de Jupiler Pro League kan een slechter rapport in 2018 voorleggen. Antwerp kon nog niet winnen, scoorde het minst aantal doelpunten en niemand doet slechter dan de vier op achttien. Aan dit tempo wordt Play-off 1 een onmogelijk verhaal.

Nog geen enkele zege

Antwerp is de enige ploeg in de Jupiler Pro League die er na Nieuwjaar nog niet in geslaagd is een wedstrijd te winnen. Zelfs degradatiekandidaten Eupen en KV Mechelen slaagden daar al in. Maar de Great Old kwam niet verder dan vier gelijke spelen in zes wedstrijden. Antwerp was er op de eerste speeldag na de jaarwisseling nochtans erg dichtbij. Toen stond het enkele minuten voor tijd nog 2-0 voor tegen Club Brugge, maar in een dolle slotfase maakte de leider nog gelijk. Nadien werden tegen AA Gent en Charleroi twee verdienstelijke gelijke spelen uit de brand gesleept. Tot dan was er eigenlijk nog geen vuiltje aan de lucht. Maar Antwerp verslikte zich vervolgens in Waasland-Beveren (1-2) en Kortrijk (4-0) en bleef zaterdag in eigen huis op 0-0 steken tegen Oostende, waardoor het (voorlopig) uit de top zes verdwijnt.

Minst gemaakte doelpunten

Borges, Owusu, Limbombe en twee keer Oulare. Tot daar de doelpuntenmakers van Antwerp in 2018. Ter vergelijking: Hamdi Harbaoui doet na Nieuwjaar in zijn eentje zelfs even goed. Alleen Sint-Truiden en Lokeren scoorden ook slechts vijf keer. De laatste twee wedstrijden tegen Kortrijk en Oostende scoorde Antwerp zelfs helemaal niet. Een groot probleem, want het cliché luidt: wie niet scoort, kan niet winnen. Afgelopen weekend was dat ook het probleem tegen Oostende. Op zich waren de intenties van Antwerp best aanvallend, maar echt grote kansen kon het op die manier niet afdwingen. Voor Nieuwjaar klonk dat de club op zoek zou gaan naar een extra aanvaller. Die kwam er uiteindelijk niet, maar dat was misschien toch niet overbodig geweest.

Laagste aantal punten

Als we een klassement van 2018 opstellen - gerekend vanaf speeldag 22 - staat Antwerp met vier op achttien helemaal onderaan. Ook Lokeren en Moeskroen pakten slechts vier punten na Nieuwjaar, maar omdat die ploegen allebei al een wedstrijd konden winnen, staan ze hoger dan Antwerp.

En de slechtste ploeg in de Jupiler Pro League in 2018 is… Antwerp
MEER VOETBALNIEUWS