‘Blind Getrouwd’: smoorverliefd koppel krijgt twijfels, bekoeld duo ontdooit

‘Blind Getrouwd’: smoorverliefd koppel krijgt twijfels, bekoeld duo ontdooit

Print

Ze kennen elkaar nog maar 48 uur, maar de deelnemers van ‘Blind Getrouwd’ zijn als kersverse koppels op huwelijksreis vertrokken. Maar daar lijken de verhoudingen om te draaien. Wanneer de waas van de eerste dagen voorbij is, krijgt Marjolein haar twijfels over haar gepassioneerde partner. Terwijl voor Lieve en Aljosja de trip ook alles lijkt te doen veranderen.

Lieve ontdooit & Aljosja durft “hoopvol” te zijn

Het leek er in de voorbije aflevering allesbehalve positief uit te zien voor Lieve en Aljosja. Gênante stiltes, ongemakkelijke interacties, een gebrek aan aantrekkingskracht: het zag ernaar uit dat het schip al gezonken was nog voor het goed en wel vertrokken was. Tot tijdens de huwelijksreis.

“Ik word niet snel verliefd, maar ik voel wel dat ik me echt kan ontspannen bij haar”, klonk het bij de kersverse bruidegom. De twee vrienden doen wat lacherig over het hele experiment, in de hoop dat hun serieuze gedachten de overhand niet nemen. Hun tactiek lijkt te werken: Lieve ontdooit voor Aljosja. Ze grappen vrolijk met elkaar en groeien steeds dichter naar elkaar toe. Zelfs samen in bed liggen, doen ze steeds liever.

“Toen je daar zo net naast mij stond op onze trouwdag, had ik nooit kunnen denken dat ik in vier dagen tijd al zo’n goede band met u zou hebben. Je was mega hard aan het giechelen en aan het wegkijken. Ik dacht ‘wat smijten ze hier nu binnen’”, vertelt Aljosja. Ze geven het toe: elkaars type zijn ze niet, maar ze willen er alles aan doen om dit te laten werken. Samen genieten ze van hun humor en gemeenschappelijke interesses. “Ik kan al meer zijn mooie dingen zien. Eerst kon ik alleen het negatieve zien, nu kan ik het al omdraaien”, vertel Lieve met een brede glimlach.

Frie blijkt totaalpakket & Toon volgt haar trouw

Toon en Frie zitten duidelijk op dezelfde golflengte. Letterlijk zelfs. Wanneer ze elkaars IQ overlopen, blijken ze dicht bij elkaar aan te leunen: Toon heeft er één van 126 en Frie één van 131. Er gaat geen moment voorbij of ze ontdekken gelijkenissen bij elkaar. “Echt zo van die kleine dingen, waarvan je niet verwacht dat ook dat nog hetzelfde is, los van de elementen waarop we gematcht zijn. Soms lijkt het echt alsof hij gewoon de mannelijke versie van mijzelf is”, lacht Frie.

‘Blind Getrouwd’: smoorverliefd koppel krijgt twijfels, bekoeld duo ontdooit

Wendy kleedt zich uit & Damiano leest een boek

‘Blind Getrouwd’: smoorverliefd koppel krijgt twijfels, bekoeld duo ontdooit

Bij Wendy en Damiano is de situatie echter stevig bekoeld. De stewardess likt haar wonden nog van het openhartige gesprek tussen hen twee in de vorige aflevering, waarin Damiano vertelde dat hij nog geen gevoelens had voor haar. Het gaat echter alleen maar van kwaad naar erger. “We waren dan op het strand, en ik zag het meteen: hij heeft een schoon lijf. Maar hij kijkt niet naar mij. Als je iemand aantrekkelijk vindt, dan kijk je toch een keer?”

Dus probeert de stewardesse het op een andere manier: ze vraagt haar kersverse bruidegom of hij inziet waarom ze door vijf experten gematcht zijn. “Dat is een heel moeilijke vraag, die je mij stelt”, reageert Damiano weinig enthousiast. “Ik vind wel dat wij heel goed kunnen praten en ik voel wel dat er aanknopingspunten zijn. Maar ik dacht dat het anders ging aanvoelen. En ik voel dat niet. Dus dan leg ik mij die druk op en dan komt het nog niet. Nadien heb ik een schuldgevoel ten opzichte van u, waardoor ik het niet wil zeggen, waardoor jij u onzeker voelt.”

Bij een strandwandeling hopen ze alles nog even te doen ontdooien. In een poging om attent te zijn, weet Damiano heel wat Twitteraars een schaterlach te bezorgen. “Wandel jij liever in het natte water?” vraagt hij dan. Maar Wendy merkt zijn vreemde uitspraak niet op, want zij is te druk bezig met haar hoop nog niet op te geven.

Tim opent zijn hart & Esther giechelt serieuze momenten weg

Bij Tim en Esther zit het goed: ze hebben een duidelijke klik, ook al durven ze het woord “verliefd” nog niet uit te spreken. Over hun kinderwens zijn ze wel open. “Als we later tegen onze kinderen moeten vertellen hoe mama en papa elkaar hebben leren kennen, dan moeten we zeggen ‘tijdens een experiment’. Dan kunnen we toch maar beter eens iets anders beginnen verzinnen”, lacht Esther nog.

Wanneer ze de vragenlijst van de experten echter op tafel gooien, dan neemt Esther wat gas terug. Als ze praten over gevoelens begint ze zenuwachtig te giechelen, totdat Tim zijn hart opent: “Ik wil echt dat deze relatie slaagt. Ik heb dat nog niet eerder gezegd, omdat ik altijd denk dat ik gekwetst kan worden. Maar het zal dat zijn, wat ik wil zeggen.”

Mike legt zijn hand op haar benen & Marjolein schrikt van toekomst

Mike en Marjolein ontpopten zich in een mum van tijd tot de topfavorieten van het programma. In eerste instantie lijkt de huwelijksreis dezelfde trend te volgen. “Ik ben wakker geworden met haar naast mij, dus de dag is goed begonnen”, zegt Mike liefdevol met een schaarsgeklede Marjolein naast zich. Het fysiek contact was al duidelijk aanwezig tussen de twee, maar Mike legt ondertussen ook geregeld eens zijn handen op haar benen.

Het gaat snel voor de twee, maar dat lijkt Marjolein uiteindelijk toch af te schrikken. Wanneer Mike praat over de plannen om samen te wonen, wordt het haar even te veel. “Willen we eerst even beginnen met op reis gaan en dan pas denken aan de rest?” zegt ze duidelijk geëmotioneerd. Even krijgt ze het moeilijk en pinkt ze een traantje van emotie weg. “Stap voor stap.”

Wanneer ze beginnen te praten, blijkt dat er toch een paar knelpunten zijn in hun visies. Stilaan lijkt het koppel dan toch van hun roze wolk af te dalen...

‘Blind Getrouwd’: smoorverliefd koppel krijgt twijfels, bekoeld duo ontdooit

‘Blind Getrouwd’, maandag, 20.35 uur, VTM.

MEEST RECENT