Agility valt niet te onderschatten

Baasjes hijgen even hard aan de finish als hun honden

Print

Kathleen en Lily. Foto: kma

Zandhoven - Kathleen De Gussem (47) uit Brecht was zaterdag met haar sheltie Lily een van de 150 deelneemsters op de agilitywedstrijd van HS De Paai/Agility4Ever in de indoorpiste van LRV De Dennenruiters aan de Kleinheide in Pulderbos.

De Brechtse mocht vorig jaar met Lily ons land vertegenwoordigen op het WK in Tsjechië. “Ze is snel en dapper, maar net een beetje te klein om wereldtop te zijn in haar categorie”, vertelt Kathleen over haar zelfgekweekt hondje. “Het is hier in Pulderbos een knappe accommodatie, en mooi om te wandelen met onze honden tussen de wedstrijden door. Zelf blijf ik hier ook overnachten in de camper, zoals veel agilitybeoefenaars.”

Ook Anke Mangelschots (14) uit Lille kwam met haar vlinderhond Jeep in actie. "Voor mij is dit vertrouwd terrein, want ik heb ook een seizoen met de pony gereden bij LRV De Dennenruiters. Mijn bomma woont hier in de buurt." Ook Anke mocht vorig jaar voor België naar het WK en het Europees Open. "Ik heb de derde hindernis eraf gesprongen, Jeep moest wat wennen aan de ondergrond, en ik had hem te snel geroepen. Het is echt een teamsport."

Evy Brys had haar retrocaravan/foodtruck Evy's Bake Away in de piste staan voor heerlijk zelfgebakken ontbijt zoals koffiekoekjes en gebak. In de cafetaria was er onder meer lekkere soep om op te warmen. Zondag kan je nog de hele dag komen kijken naar deze niet te onderschatten discipline, waarbij ook de begeleiders serieus moeten rennen. Zo hijgden de baasjes harder aan de eindmeet dan hun honden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio