Natuurpunt roept op tot protest

Print
Aartselaar / Wilrijk - Het protest tegen de plannen voor een nieuwe ISVAG-verbrandingsoven in Wilrijk zwelt aan. Milieuraad en Natuurpunt Aartselaar roept op om nu bezwaar in te dienen.

Via een mailing en de sociale media roept de Aartselaarse milieuraad de inwoners van de gemeente en buren uit Wilrijk om te protesteren tegen de mogelijke komst  van een nieuwe ISVAG-afvaloven. Via hun berichtgeving willen ze hen informeren en tegelijk vragen een (online)bezwaarschrift in te dienen.
“Reeds sinds 1978 worden wij geconfronteerd met de voor ons aller gezondheid schadelijke rookgassen van de oven die op de grens met onze gemeente ligt”, zegt Ronny Verelst, voorzitter van de milieuraad. “Binnen een straal van 2 km rondom de oven, wat als falloutgebied van afvalovens wordt beschouwd, wonen en werken alleen al in Aartselaar meer dan 10.000 mensen.”
“Het is belangrijk dat we tegen deze nieuwe aanval op onze gezondheid protesteren en roepen dan ook op kennis te nemen van de info en bezwaar in te dienen. We plaatsten ook online een petitie die makkelijk te ondertekenen valt. Meteen kregen we de eerste dag al meer dan honderd reacties.”
Het openbaar onderzoek startte deze week en loopt tot 11 maart.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio