Politie heeft handen vol met fietsdieven van 14 en 15 jaar

Foto: Victoriano Moreno

Politie heeft handen vol met fietsdieven van 14 en 15 jaar

Print
Borgerhout -

Enkele fietsendieven hebben het vrijdag bont gemaakt in Borgerhout. De politie kon uiteindelijk twee dieven, van amper 14 en 15 jaar, én een gestolen fiets onderscheppen.

Om 14.20 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er drie jongeren over de Plantin en Moretuslei liepen met een gestolen fiets aan de hand. De politie kwam ter plaatse en ging aan de hand van de persoonsbeschrijvingen op zoek naar het trio. Ook een team in burger zakte naar de omgeving af. Zij troffen twee jongeren aan die voldeden aan de beschrijving. De jongeren hadden ook een fiets bij. Van een derde was geen spoor.

Toen de twee de politie in de gaten kregen, lieten ze de fiets vallen en zetten ze het op een lopen. Ze liepen in de richting van het zwembad. Aan de zijkant van het zwembadgebouw liep een van hen, een 15-jarige jongen, een werknemer die dozen aan het uitladen was omver. Daarna sprong hij over een terrastafel om terug richting Plantin en Moretuslei te vluchten.

Daar kon de achtervolgende politie hem vatten. De tweede, 14 jaar, werd intussen in de damestoiletten aan het zwembad gevonden. Hoewel de twee zich weerspannig gedroegen en de politie begonnen uit te schelden, konden ze wel veilig naar het cellencomplex aan de Noorderlaan gebracht worden. De oudste van de twee wordt zaterdag voorgeleid in het gerechtsgebouw.

Het is nog niet duidelijk wie de eigenaar van de gestolen fiets is.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio