© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

1 / 10

Kinderen ravotten magisch speelbos in

Met z'n tientallen hebben kinderen vrijdagmiddag het gloednieuwe magische speelbos in het Herentalse Begijnhofpark ingeravot. Ze kunnen voortaan hun hartje ophalen aan de combinatie van natuurlijke spelelementen en sprookjesverhalen.

Hans Otten

Wie het nieuwe speelbosje vanuit de Burchtstraat, Begijnenvest of Spaanshofpark binnen loopt, stuit onwillekeurig op een sprookjesfiguur die de ingang lijkt te bewaken. Een trollenkoning bij zijn troon en heksen in hun heksenkring geven de speelzone een magisch karakter.

Ook duikt het figuurtje van de vleermuis her en der op, omdat deze eikendreef in de vliegroute van deze gevederde zoogdiertjes ligt. “Binnenkort komt er nog een vertelpaal met verhaaltjes waarin de kinderen meer vernemen over het magische speelbos en zijn bewoners”, klinkt het.

Het is de Goede Heks die vrijdag de vertelhonneurs waarneemt en de kinderen vergast op een vrolijk verhaaltje over Heksemieke. Daarna trekken de kinderen op speelavontuur langs alle speeltoestellen uit natuurlijke materialen. Maar ook de eigen facetten van het bos zelf spreken tot de verbeelding

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio