Terug van weggeweest: de ultrakorte froufrou

Een pittige froufrou: Siska Schoeters had er jarenlang een. Anno 2018 zijn de zogenaamde ‘baby bangs’ helemaal terug van weggeweest dankzij de modewereld en Hollywoodsterren. Net op tijd voor wie nog kapselinspiratie zoekt voor de komende lente.

vwh

Van Emma Roberts tot Emma Watson: de actrices verschenen onlangs op de rode loper met een ultrakorte froufrou op hun voorhoofd. Ook op de catwalks van verschillende topontwerpers defileerden modellen met een korte - al dan niet asymmetrische - pony. Bij Erdem maakten ze de babybangs zelfs nog een tikkeltje opvallender door de haren te krullen, met een retro-effect als resultaat.

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology waarschuwt wel voor een korte froufrou als je van nature krullen hebt. “Wie krullen of een weerborstel heeft, waagt zich beter niet aan een pony. Dat is om problemen vragen tijdens het brushen”, klinkt het. Verder kunnen de baby of micro bangs een interessant contrast creëren in lange kapsels en korte kopjes meer pit meegeven. Vind je te kort te drastisch? Ga dan voor een pony die je in je haar kan vastklikken. Zo hoeft er geen schaar aan te pas te komen.

© IG

NIET TE MISSEN