FINDOUT! Dit zijn vijf niet te missen evenementen voor ondernemers in Antwerpen

NIET MEER GEBRUIKEN Foto: Hollandse Hoogte

FINDOUT! Dit zijn vijf niet te missen evenementen voor ondernemers in Antwerpen

Print

Heb jij als ondernemer nood aan inspiratie en educatie? Ben je hongerig om nieuwe kennis op te doen over de laatste producten, technologieën en trends? Of ben je in de mood om te netwerken met gelijkgestemde zielen? FindOut, het nieuwe evenementenplatform in Antwerpen, legt voor de komende weken een lijstje met evenementen aan voor jonge starters én ervaren entrepreneurs.

1. Lab Community marketing.

Het uitgangspunt van Community marketing is de klant centraal te zetten en deze benaderen via een community in plaats van rechtstreeks. Voor het evenement betaal je 18 euro. Het wordt georganiseerd door Flanders Dc, aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Deze VZW werkt in opdracht van de Vlaamse overheid en ondersteunt creatieve ondernemers bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming.

Dit Lab is voor de creatieve ondernemer die zijn bedrijf klantgericht wil opzetten. Stephanie Duval en Nele Pieters, de grondleggers van community marketing, spreken uitgebreid over deze techniek. Ze richtten samen een adviesbureau op en slaan vanaf dit jaar de handen in elkaar met Hotel Hungaria om van community marketing een echte movement te maken binnen hun industrie, Na de twee presentaties kan je nog genieten van een gezellige netwerkdrink.

Praktisch: De Studio, Antwerpen. Dinsdag 20 februari om 14u. Vind meer informatie op Findout.

FINDOUT! Dit zijn vijf niet te missen evenementen voor ondernemers in Antwerpen
Foto: Fred Debrock

2. Future Entrepreneurship 2018

Op 21 februari organiseert de Antwerpse studentenorganisatie SINC in de Zuiderkroon de tweede editie van Future Entrepeneurship. Zoals de naam verraadt, staat dit evenement volledig in het teken van de toekomst. Laat je eerst onderdompelen in de wereld van vijf verschillende sprekers en ervaar daarna op de technologiebeurs zelf de nieuwste technologieën.

Delft Hyperloop spreekt over de toekomst van mobiliteit in zowel binnen- als buitenland. Nell Watson geeft inzichten in Artificiële Intelligentie. Solar Impulse toont een vliegtuig op zonne-energie en vertelt over de nieuwste innovatieve technieken om het milieu te beschermen. Wetransfer, de technologiereus die de oplossing aanbiedt voor grote datatransfers,geeft inzichten in de de toekomst van connectiviteit. als laatste spreekt Koen Kennis, schepen van onder andere mobiliteit, over Smart Cities. Op de beurs zullen 15 bedrijven je op hun standje kennis laten maken met VR, elektrische auto’s, robotics en veel meer. De organisatoren verwachten om en bij de 800 geïnteresseerden.

Praktisch: Zuiderkroon Antwerpen, woensdag 21 februari, 19u. Gratis toegang, wel reserveren. Vind meer informatie op Findout.

FINDOUT! Dit zijn vijf niet te missen evenementen voor ondernemers in Antwerpen
Foto: AFP

3. Van data naar lead scoring: ‘Digital Marketing’

Iedereen heeft het wel al eens gehoord. Data zijn kostbaar en mag je niet verloren laten gaan. Allemaal goed en wel, maar hoe doe je dat nu juist? Tijdens deze gratis ontbijtsessie van Radikal & At Once wordt ingezoomd op digitale marketing. Je komt er te weten hoe je data moet verzamelen, hoe je ze kan lezen en op welke praktische manieren je deze ook effectief kan gebruiken.

Praktisch: House of Innovation, Duboisstraat 50, dinsdag 27 februari, 8u. Gratis toegang. Vind meer informatie op Findout.

FINDOUT! Dit zijn vijf niet te missen evenementen voor ondernemers in Antwerpen
Foto: Dirk Kerstens

4. The power of behaviour change marketingEen mens is een gewoontedier en zijn gedrag veranderen is zeer moeilijk. Hoe kan je marketingtechnieken gebruiken om sociale en maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen? Daar gaat dit gratis evenement over. The European social Marketing Association (ESMA) en de Stad Antwerpen nodigen op deze namiddag vier sociale marketeers, vertegenwoordigers van het stadsbestuur en sociale marketing masters uit om hun verhaal vertellen over de kracht van Sociale Marketing.

Jeff French, bestuurslid van ESMA en CEO van Strategic Social Marketing, geeft als eerste een introductie over dit onderwerp en biedt aan de hand van real life voorbeelden inzichten in de zes belangrijke concepten van Sociale Marketing . De expert van het Belgische Kankerfonds, Brigitta Boonen, deelt haar ervaringen na het opzetten van verschillende campagnes bedoeld om risicovol gedrag bij de Belg te verminderen. Welke aanpakken werkten? En welke hadden juist een negatief effect? Milan Rutten (Stad Antwerpen) en George Perlov (Edleman) vertellen je als laatste hoe deze nieuwe inzichten reeds worden omgezet in de dagelijkse praktijk.

Praktisch: Den Bell, Antwerpen, dinsdag 27 februari 2018. 13u, gratis toegang. Vind meer info op Findout

FINDOUT! Dit zijn vijf niet te missen evenementen voor ondernemers in Antwerpen
Foto: Belga

5. Antwerp Business Event 2018

Op vrijdag 9 maart van 9u tot 17u organiseert 7211 bvba, het bedrijf van Tom Hofman, samen met tal van partners een nieuw Antwerps business event voor ondernemers uit de regio: #ABE18. Dit evenement is een zeer klassiek congres. 50 standhouders en diverse gastsprekers geven ondernemers de kans elkaar te leren kennen in de Hollywoodzaal in Kinepolis.

“Andere Antwerpse ondernemers ontmoeten is niet enkel interessant vanuit zakelijk oogpunt, maar kan ook persoonlijk een enorme verrijking betekenen. Met #ABE18 proberen we de drempel om contact te leggen te verlagen en te verbreden”, zegt organisator Tom Hofman. Over de sprekers en workshops is nog niet veel bekend, die kan je later raadplegen.

Praktisch: Kinepolis Antwerpen, Groenendaallaan, Antwerpen. Vrijdag 9 maart, 9 tot 17u. Toegang 20,66 euro. Vind meer info op Findout.

 

DOEN!