Man haalt uit met slagersmes, maar herinnert zich totaal niets meer

Foto: © Gil Plaquet

Man haalt uit met slagersmes, maar herinnert zich totaal niets meer

Print
Mechelen -

Een man die een jaar geleden met een slagersmes uithaalde in de stationsbuurt, en daarbij iemand in het gezicht verwondde, riskeert tien maanden cel. De betrokkene herinnert zich totaal niets meer van het voorval.

Tom M. was op 5 februari van vorig jaar op stap in de Mechelse stationsbuurt. In een café drong hij zich op bij enkele andere aanwezigen en toen die hem op zijn gedrag aanspraken, werd hij agressief. M. dreigde om een van de betrokkenen te slaan. “Uiteindelijk kwam een andere persoon tussen om de agressieveling tot kalmte aan te manen. Uiteindelijk werd er toch één klap uitgedeeld”, zei openbaar aanklager Philippe Van Ingelgem. “M. kwam even later terug en was in het bezit van twee messen. Daarmee haalde hij uit en raakte één persoon gewond in het gezicht.”

Tom M. wandelde daarop weg, maande een automobilist aan om te stoppen en stapte bij die persoon in. Een eindje verderop trof de politie het voertuig aan. De twee messen werden in een vuilnisbak in de buurt aangetroffen.

Ontkennen kon Tom moeilijk want bewakingscamera’s hadden het incident gefilmd. “Meneer M. werd in het verleden al veroordeeld voor andere feiten. Het ging om zaken van jaren geleden. Het lijkt erop dat hij met de feiten in de stationsbuurt een nieuw hoogtepunt heeft bereikt. Een hoogtepunt dat veel slechter had kunnen aflopen voor zowel het slachtoffer als Tom M. zelf”, vertelde Van Ingelgem nog. Uiteindelijk liep het slachtoffer alleen een schram in het gezicht op.

Tom M. gaf de feiten toe. “Omdat ik het dossier heb gelezen. Het kan niet anders dan dat ik de feiten heb gepleegd. Maar ik herinner me zo goed als niets van het voorval. Ik was onder invloed van medicatie”, zei de man.

“Na de dood van een vriendin en zijn vader is hij in een diep dal terechtgekomen en heeft hij naar drugs en alcohol gegrepen”, vertelde M.’s advocate Anouk De Vleeshouwer nog.

Vonnis op 14 maart.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio