Circus Ronaldo wint cultuurprijs in Barcelona

Foto: Benny De Grove

Circus Ronaldo wint cultuurprijs in Barcelona

Print
Mechelen -

Het Mechelse Circus Ronaldo heeft in het Spaanse Barcelona de cultuurprijs voor beste Circusvoorstelling 2017 gewonnen. De jury kende de prijs toe aan de voorstelling ‘Fidelis Fortibus’ vanwege zijn originaliteit. De jury geeft aan dat modern en traditioneel circus meesterlijk gecombineerd worden.

‘Fidelis Fortibus’ is een eigenzinnige solo gemaakt en gespeeld door Danny Ronaldo. Het thema is de oude trouw en de bijna absurde verbondenheid die de oude circusfamilies zo’n mystieke melancholie geven. Danny staat alleen in de piste en wordt omringd door een cirkel van begraven circusartiesten. Door zijn krachtige illusies komen de overleden zielen tot leven.

“Fidelis Fortibus is een grappige en poëtische voorstelling met een warme menselijke humor en een licht lugubere melancholie”, legt Danny Ronaldo uit. “Een voorstelling die gaat over mijn diepste gevoelens voor het circus en de circustradities. Maar ik ben ervan overtuigd dat het ook herkenbare metaforische beelden zullen zijn voor zoveel menselijke situaties van vandaag. Want we moeten nooit ver kijken om oude patronen te herkennen die in stand gehouden worden vanuit een onbewuste trouw aan het verleden.”

Op donderdag 15 februari zullen de burgemeester van Barcelona, Ada Colau, en de cultuurcommissaris van de gemeenteraad, Joan Subirats, de prijsuitreiking van de Ciutat de Barcelona 2017 Awards leiden.

Bekijk hier de trailer van ‘Fidelis Fortibus’:

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio