Dior toont hoeveel ambacht bij nieuwe juwelencollectie komt kijken

Foto: Dior

Mode

Dior toont hoeveel ambacht bij nieuwe juwelencollectie komt kijken

Print
Dior gunt ons in een nieuw filmpje een blik achter de schermen van hoe de nieuwe juwelencollectie D-Murrine onder leiding van creatief directeur Maria Grazia Chiuri tot stand is gekomen. Het trok daarvoor onder meer naar de bekende glasproducenten van Murano, waar nog heel wat met de hand en tonnen ambacht wordt vervaardigd.

Maria Grazia Chiuri liet zich voor de laatste juwelenlijn van Dior inspireren door onder meer de Franse kunstenares Niki de Saint Phalle die bekendstaat om haar kleurrijke werk. De halskettingen, ringen en oorringen werden dit keer vervaardigd in Murano, een eilandengroep niet ver van Venetië dat bekendstaat om zijn eeuwenoude traditie van glaswerk. Nog steeds wordt daar met veel gevoel voor detail de traditionele ambacht in ere gehouden. 

Vervolgens gaat het voor de afwerking richting Pforzheim in Duitsland, waar de glasstukken in een atelier in brons en edelmetalen worden verwerkt. Christian Dior zelf schakelde in 1955 datzelfde atelier in voor zijn eerste juwelencollectie. Zo maakt Chiuri de cirkel rond. 

NIET TE MISSEN