Na symbolische nu ook effectieve eerste spade in de grond voor Oosterweel

In Zwijndrecht zijn de voorbereidende werken voor de Oosterweelverbinding begonnen. Foto: Kioni Papadopoulos

Na symbolische nu ook effectieve eerste spade in de grond voor Oosterweel

Print
Zwijndrecht -

Netbeheerder Eandis is in Zwijndrecht begonnen met de eerste voorbereidende nutswerken voor Oosterweel. Onder de E17 aan de Antwerpsesteenweg worden leidingen verlegd om de tunnel daar te kunnen verbreden.

Vorige week donderdag werden de werken aan de Oosterweelverbinding op Linkeroever onder grote aandacht symbolisch gestart. Nog geen week later ging er dinsdag in Zwijndrecht aan de E17 ook effectief een spade in grond. “De tunnel die een doorsteek maakt onder de E17 op de Antwerpsesteenweg wordt verbreed en heringericht voor voetgangers en fietsers in het kader van de Oosterweelverbinding. Een paar meter verder komt een nieuwe tunnel voor het autoverkeer”, zegt de Zwijndrechtse schepen van Openbare Werken Bruno Byl (CD&V).

“Daarvoor moeten nu de bestaande leidingen verplaatst worden”, zegt Dirk Praet van Eandis. “We starten aan de oostkant van de straat en werken daarna aan de overkant. Voor het koppelen van de twee zijden wordt de Antwerpsesteenweg kort opengebroken. Doorgaand verkeer is gedurende de volledige periode van de werken nog mogelijk. We zijn deze werken al een jaar lang aan het plannen in overleg met bouwgroep BAM en de gemeente Zwijndrecht.”

De nutswerken aan de doorsteek duren nog tot begin april. In juni beginnen soortgelijke werken aan de afrit van de E17 aan de Pastoor Coplaan. “Daar komt een nieuw lichtengeregeld veiliger kruispunt met veel plaats in de buurt voor fietspaden en groen”, aldus Bruno Byl. “De komende vijf jaar zal er dus op heel wat plaatsen gewerkt worden in Zwijndrecht. We proberen de verkeershinder zo min mogelijk te houden. We zijn vooral blij dat de werken aan Oosterweel nu concreet worden, we hebben er lang genoeg op gewacht.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio