Goffin start prima in sterk bezet toernooi van Rotterdam

Foto: Photo News

Goffin start prima in sterk bezet toernooi van Rotterdam

Print

David Goffin (ATP-7) is uitstekend gestart in het ABN AMRO World Tennis Tournament van Rotterdam. Onze landgenoot maakte in zijn eerste ronde brandhout van de Fransman Nicolas Mahut (ATP-101), die zijn geblesseerde landgenoot Benoit Paire verving. Het werd 6-1 en 6-3. In de tweede ronde neemt Goffin het op tegen de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 37), die in de eerste ronde de Slovaakse kwalificatiespeler Martin Klizan (ATP 150) versloeg.

David Goffin heeft veel punten te verdedigen in Rotterdam. Vorig jaar speelde hij nog de finale in Ahoy. Die verloor hij toen van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. Om deze editie de finale te halen zal hij in de kwartfinale allicht voorbij Thomas Berdych (ATP-17) en in de halve finale voorbij zijn zwart beest Grigor Dimitrov (ATP-5) moeten geraken. Tegen Dimitrov verloor Goffin in november nog de finale van de Masters.

In de andere tabelhelft zitten onder meer Stan Wawrinka (ATP-13), Alexander Zverev (ATP-4) en ene Roger Federer (ATP-2) geparkeerd. Federer opent woensdag zijn toernooi tegen Ruben Bemelmans (ATP-116).

Meer sportnieuws