Jonge acrobate komt erg goed weg wanneer stunt met menselijke piramide fout afloopt

Print

Jonge acrobate komt erg goed weg wanneer stunt met menselijke piramide fout afloopt Video: Twitter

Er was even paniek tijdens het Santa Eulalia-festival, een jaarlijks kinderfeest gewijd aan de patroonheilige van Barcelona. Tijdens een optreden van een groep acrobaten ging een menselijke piramide plots fout. Het achtjarige meisje die op de top stond, kon een zwarte sjaal niet lang genoeg vasthouden en viel ruim vier meter naar beneden. Als bij wonder kwam ze er zonder verwondingen van af.

Het incident gebeurde net nadat er een hoge menselijke piramide werd gevormd in de Spaanse stad. Op de top mocht een achtjarig meisje postvatten, waarna ze normaal gezien met behulp van een zwart lint tot op het balkon van het gemeentehuis zou worden gehesen om de voorstelling af te sluiten. Net op dat moment ging het verkeerd. Ondanks dat ze de zwarte sjaal rond haar polsen had gewikkeld, verloor ze haar grip en ging ze vanop vier meter hoogte tegen de vlakte.

De ongerustheid bij het publiek bleek echter overbodig. Het meisje hield namelijk geen verwondingen over aan de val. Volgens lokale nieuwssite Emporda had het meisje enkel een beetje ijs nodig voor een blauwe plek. Bovendien konden enkele andere leden van de menselijke piramide haar val breken.

De beelden werden na het ongeval snel online gedeeld, waaronder lokale politicus Alberto Fernandez. “We waren allemaal even bang, maar het meisje stelt het goed”, meldde hij op Twitter. “Op het moment van de opname werd ze naar het balkon van het gemeentehuis gehesen, maar viel ze.” Ook de organisatie was er snel bij om alle kijkers gerust te stellen.

MEEST RECENT