Constructie Coucke-Callant roept serieuze vragen op: KV Oostende nog niet echt verkocht

Peter Callant en Marc Coucke. Foto: BELGA

Constructie Coucke-Callant roept serieuze vragen op: KV Oostende nog niet echt verkocht

Print

Nog geen dag nadat bekendraakte dat Perrigo een monsterclaim heeft ingediend tegen Marc Coucke wegens mogelijke fraude bij de verkoop van Omega Pharma, blijkt de ‘verkoop’ van voetbalclub KV Oostende aan de West-Vlaamse verzekeringsmakelaar Peter Callant ook meer en meer vragen op te roepen.

KVO zou pas over vijf jaar écht verkocht worden en Coucke zou pas dan zijn geld krijgen voor de aandelen van de club, waarvan de waarde geraamd is op 15 miljoen euro.

Ook voor de schulden die de club nog heeft openstaan bij haar (bijna ex-)voorzitter is een ‘creatieve oplossing’ gezocht: die bedragen zo’n 27 miljoen euro en daarvoor zouden bankleningen worden aangegaan.

Stadion

Het stadion, dat zo’n 20 miljoen euro waard is, zou dan weer eigendom blijven van Coucke, die het aan KVO verhuurt voor de niet onaardige som van 800.000 euro per jaar.

Of de Belgische Voetbalbond, die eist dat Coucke als (toekomstig) Anderlecht-voorzitter alle banden met KVO doorknipt, zijn fiat zal geven aan de hele constructie, valt af te wachten.

MEER VOETBALNIEUWS