‘Probeerweekends’ in abdij Westmalle meteen volgeboekt

Foto: Photo News

‘Probeerweekends’ in abdij Westmalle meteen volgeboekt

Print
Malle -

Een weekend leven als monnik: daarvoor nodigden de Trappisten via een krantenadvertentie single mannen uit in hun abdij in Westmalle. Het werd zo’n stormloop dat ze hun reclame zelfs moeten terugschroeven.

Met de probeerweekends hopen de kloosterlingen hun gemeenschap weer te doen groeien. Met succes, zo blijkt. Op de advertenties die ze in verscheidene kranten hadden geplaatst – en waar uw krant ook over berichtte afgelopen weekend – werd massaal gereageerd. “Het was een stormloop”, zegt pater Guerric Aerden (62). “De twee weekends voor elk twintig deelnemers zijn volgeboekt. Meer mensen kunnen we echt niet ontvangen. We zullen de reclame wat moeten terugschroeven.” En dan hadden de paters al enkel alleenstaande mannen uitgenodigd om een te grote toeloop te vermijden.

De verklaring voor die overrompeling? “Bij de inschrijvingen las ik vaak: ‘Ik twijfel er al mijn leven lang over om toe te treden tot een abdij, maar zag nooit mijn kans. Jullie advertentie gaf de doorslag.’ Blijkbaar verlangen heel wat mensen naar een leven als monnik, maar zijn ze niet op de hoogte van de mogelijkheden.”

MEEST RECENT