Bus 220 rijdt (eindelijk) door tot in dorp

Print
Herentals -

Bus 220 van De Lijn rijdt na de paasvakantie helemaal door tot het dorp van Morkhoven. Tot nu toe keerde die om bij café Berkemus, in feite op grondgebied Noorderwijk. Inwoners van Morkhoven die met de bus naar het centrum van Herentals willen, moeten eerst naar café Berkemus lopen.

De Lijn noemt die halte zelf ‘Morkhoven-station’, maar het is in feite het oude treinstation van Noorderwijk. Lijn 220 keert daar via de Voortkapelseweg en Verbindingsstraat rechtsomkeer naar Herentals. Dat probleem is na de paasvakantie van de baan. De Lijn stemt er mee in om bus 220 tijdens de daluren op weekdagen elk uur langs Morkhoven-dorp te laten passeren. Dat betekent dat hij voortaan een lus maakt via de Molenstraat, Rode Leeuwstraat, Sint-Niklaasstraat en Dorp. Aan de kerk van Morkhoven komt een bijkomende halte. 

De Herentalse schepen Jan Michielsen (CD&V) ijvert al meer dan twee jaar voor de doortrekking. “Sinds de vertrek- en aankomsturen van de treinen in station Herentals gewijzigd zijn, heeft de bus meer tijd om naar het station te rijden”, vertelt hij. “We hebben proefritten uitgevoerd waarbij bleek dat we deze uitbreiding naar Morkhoven-Dorp konden uitvoeren.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio