Negen tips voor een originele Valentijn

Vandaag vieren we Valentijn, het feest van de liefde. Foto: GvA

Negen tips voor een originele Valentijn

Print
Vandaag vieren we Valentijn. Maar hoe? Met lingerie, bloemen of parfum? Of mag het dit jaar wat anders zijn? Negen tips voor wie op het Feest van de Liefde creatief voor de dag wil komen.

Fotohokje, Stadsfeestzaal

Je laten vereeuwigen met je geliefde. Het kan nog tot 17 februari in de photoboot in de Antwerpse Stadsfeestzaal. Koppels krijgen zowel een papieren afdruk als een digitaal beeld mee naar huis. Wie dat wil, kan het beeld laten projecteren op een groot scherm aan de Wapper.

Praktisch: dagelijks van 11 tot 18u (tot 17/02) in de Stadsfeestzaal aan de Meir.

Diamantmuseum, Antwerpen

Wie geen budget heeft om diamanten te kopen, kan ze wel gaan bewonderen. Een bezoek brengen aan het nieuwe Antwerp Home of Diamonds (DIVA) kan pas vanaf mei, maar vooruitziende zielen kunnen nu al een ticket reserveren, bij wijze van verrassingsgeschenk. Het toekomstige museum huisvest een bijzondere collectie aan diamant, juwelen en edelsmeedkunst.

Praktisch: open vanaf 7/05. Tickets kosten 10 euro. www.divaantwerp.be

La La Land, CC Deurne

Het is met de langspeelfilm La La Land als met de musical Mamma Mia: het gaat nooit vervelen en brengt de kijker in amoureuze sferen. Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood, jazzmuzikant Sebastian speelt piano in donkere clubs om de eindjes aan elkaar te knopen. Het lot brengt de twee dromers samen. De hoofdcast bestaat uit Ryan Gosling en Emma Stone.

Praktisch: op 14/02 (20.15u) in CC Deurne. Tickets kosten 5 euro. www.ccdeurne.be

De Montignards

De Montignards, dat zijn zes jonge theatermakers die zichzelf omdopen tot Montyband. Hun optreden is eenmalig. Ze brengen een ode aan de liefde. Delen het podium: Anna Carlier, Anouk Friedli, Christiaan Mariman, Katarina Antunovic, Maarten Degraeuwe en Sara van Nes.

Praktisch: op 14/02 (20.30u) in het Japans Paviljoen van de Monty, Montignystraat 3, Antwerpen. Tickets kosten 5 euro. www.monty.be

Bijt, danszaal La Luna

Theatervoorstelling Bijt gaat over de pijn van het single zijn en de hunkering naar liefde. Wanneer Vandervelden afgewezen wordt door een relatiebureau, slaat de paniek toe: is zij gedoemd tot het eeuwige single-zijn? Zij twijfelt aan het oordeel van de experten en gaat zelf op onderzoek uit.

Praktisch: op 15/02 (20u) in danszaal La Luna, August van de Wielelei 65, Deurne. Tickets kosten 10 euro. www.tangolaluna.be

Sterrenkijken, MAS

Samen naar de sterren kijken, daar blijven zelfs Valentijn-haters niet onbewogen bij. Donderdag kampeert sterrenwacht Urania op het dak van het MAS, in de hoop sterren in beeld te kunnen brengen. De kwaliteit van het kijken wordt bepaald door de klimatologische omstandigheden. Check vooraf best de website of de Facebookpagina van Urania.

Praktisch: op 15/02 (van 19 tot 21u) op het MAS. De toegang is gratis. www.urania.be

Valentijn onder Water, Antwerpse zwembaden

In drie Antwerpse zwembaden kunnen verliefde stelletjes samen genieten van een plons met nét dat ietsje meer: zwemmen in een romantische sfeer, met gepaste onderwaterverlichting en dromerige achtergrondmuziek.

Praktisch: op 14/02 in De Schinde in Ekeren, Ieperman in Wilrijk en Plantin in Borgerhout. Elk zwembad heeft zijn eigen programma. Volwassenen betalen 3 euro. www.antwerpen.be

Club Vrijgezel(lig), Mercado Antwerpen

Are you single and ready to mingle? In de Antwerpse Mercado kunnen singles tijdens Club Vrijgezel(lig) hun benen losgooien. De eerste vijftig aanwezigen worden extra verwend.

Praktisch: de fuif (14/02, Mercado, Groenplaats) begint om 18u en duurt tot middernacht.

Valentine Seats, Kinepolis Antwerpen

Kinepolis dropt verliefde koppels in zogeheten Valentine Seats. Naast 2 filmtickets voor Fifty Shades Freed of Home Again en een plekje in de loveseats, krijgen bezoekers ook een liefdespakket: flesjes met bubbels, popcorn, een chocoladereep, een portie salami-sticks én een cadeautje.

Praktisch: van 12 tot 14/02. Tickets kosten 49,95 euro voor 2 personen. www.kinepolis.be

 

DOEN!