Hoogdrachtige merrie vermist na dispuut

Het vermiste paard. Foto: rr

Hoogdrachtige merrie vermist na dispuut

Print
Borsbeek -

Een paardenliefhebster en -trainster uit Borsbeek heeft bij de politiezone Minos aangifte gedaan van de diefstal van haar bruine, hoogdrachtige merrie Yenka. De oproep van Robin Vanderschueren op Facebook om uit te kijken naar haar vermiste merrie werd gisteren massaal gedeeld. Ze heeft het dier al in eigendom sinds het een veulen is. Ook de chip staat op haar naam.

De vrouw vermoedt dat haar merrie werd meegenomen door een vrouw uit de regio Kempen, van wie ze twee tinkerpaarden, een hengst en een merrie, in bewaring had om te trainen en te verkopen. Omdat de hengst niet aan de verwachtingen voldeed, vroeg Robin Vanderschueren om het paard weer te komen ophalen, omdat ze er niet de prijs voor kon vragen die de dame vooropstelde.

Maar de dame kwam niet enkel de hengst halen. Ze nam ook ­Robins eigen merrie Yenka mee, omdat de tinkermerrie zich op een andere weide bevond.

Robin roept iedereen op om uit te kijken naar haar hoogdrachtige bruine merrie met witte bles. Tips zijn welkom bij de politiezone Minos.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio