Dronkaard rijdt met 97 km per uur door binnenstad Mechelen

Foto: © Gil Plaquet

Dronkaard rijdt met 97 km per uur door binnenstad Mechelen

Mechelen -

De lokale politie heeft tijdens de weekendcontrole achter een dronkaard aangezeten. Die reed in de binnenstad met een snelheid van 97 km per uur vooraleer de inspecteur het voertuig konden klemrijden.

De politie Mechelen-Willebroek liet 1027 chauffeurs stoppen om te blazen. Liefst 37 bestuurders testten positief. Negen bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen inleveren.

Eén van hen maakte het zelfs vrij bont. De man probeerde op de Zandpoortvest, nadat hij de controlepost had opgemerkt, weg te vluchten maar dat lukte niet. “De bestuurder werd gevraagd om een van onze interventiewagens te volgen naar de wat verderop staande controlepost. Toen ons voertuig de Bleekstraat net voorbij was, sloeg hij met een bruuske beweging rechts af in de Bleekstraat en reed plankgas weg. Maar achter de chauffeur reed nog een tweede interventievoertuig en die kon de hardrijder achterna gaan”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De vluchter reed in de zone 30 tegen hoge snelheid, zo hard zelfs dat hij bij het rechts afslaan in de Voochtstraat uit de bocht ging en tegen een geparkeerde auto botste. “Ook een voetganger werd door de vluchtende bestuurder bijna aangereden. Toch vervolgde de wilde chauffeur zijn weg en aan het Hoogstratenplein sloeg hij links af reed als spookrijder tegen de richting in naar de Keizerstraat. Hij reed op een bepaald ogenblik zelfs met een snelheid van 97 km per uur in de zone 30. Pas op de Veemarkt konden wij hem tot stoppen dwingen”, verklaart Van de Sande.

De bestuurder had niet alleen 1 promille alcohol in zijn bloed, hij reed ook onder invloed van cannabis. Ook is hij niet aan zijn proefstuk. Nog geen jaar geleden werd hij ook al betrapt op dronken sturen. Volgens de politie kreeg hij nu een pv met vele zware en gevaarlijke overtredingen én een wegens een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. (ldn)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio